Съд

Майка осъди Фонда за лечение на деца, съобщи Нова. Синът й, 5-годишния Емо от Варна имаше тумор на костния мозък и претърпя операция в Турция, а лечението му продължава чрез събрани от благотворителност близо 200 000 лева. Емо се наслаждава на игрите у дома, а скоро продължава с химиотерапията в Турция.

„За съжаление се разминахме с по-добрия вариант – да бъде отстранен само тумора, да запазим лопатката. Това благодарение на времето, което загубихме за уреждане на средства, за борба с Фонда“, обяснява Бистра Кирчева, майка на Емо.

Съдът посочва редица нарушения на Фонда по случая на Емо – като липса на мотиви за отказ и никаква насока в коя болница у нас може да се лекува цялостно.

„Това, че има някакво лечение тук, не означава, че е най-адекватното. И не трябва институцията, която трябва да работи в полза на нашите деца, да работи в полза на нашите болници. Това не е честно“, на мнение е Бистра Кирчева, майка на Емо.

  Окръжният съд в Шумен ще разгледа искания за вземане мерки за неотклонение на двамата машинисти, управлявали композицията, аварирала в Хитрино

За Бистра съдебното решение е измъчена победа. Категорична е, че ще търси обезщетение и знае за какво да ползва парите. А думите за признателност за събраните 200 000 лева не стигат.

„Искам да благодаря на всеки един човек, който застана зад нас!“, казва Бистра Кирчева.

източник:кросс