Варна Хотел Черно море

Снимка: Атанас Георгиев

Няма интерес за публично-частно партньорство

Изграждането на магистрала “Черно море”, която е от Бургас до Варна, може да стане с пари от държавния бюджет или по оперативна програма,тъй като към няма интерес за публично-частно партньорство, съобщава Дарик. На принципа на концесиониране могат да бъдат построени отсечката от Велико Търново до Русе и тунелът под Шипка, съобщи регионалният министър Петя Аврамова по време на изслушване в парламента.

Тя обеща през тази година да бъде окончателно завършен пътят Добрич – „Албена“, който създава проблеми за туристите. Аврамова посочи, че нееднократно е сигнализирана за проблем с този участък.

„Знам, че той не е довършен и ви уверявам, че през 2019 г. тези километри, които са останали за довършване от пътя Добрич – „Албена“, ще бъдат ремонтирани“, добави министърът.

През април стартира строителството на две нови отсечки от магистрала “Хемус”. Те са в участъка от 134 км, за който в края на 2018 г. правителството отпусна 1,35 млрд. лв. от бюджета. Той ще се строи от държавната фирма “Автомагистрали”.

  Ненчо Илчев, Стефания Колева, Сашо Дойнов и още звезди в комедията "Ножица - трепач" в Двореца на културата и спорта