Лени Кравиц и Били Айлиш ще участват в благотворителен концерт в Париж

Лени Кравиц и Били Айлиш ще участват в концерт, посветен на борбата с климатичните промени и бедността през юни в Париж, предаде АФП, цитирайки неправителствената организация "Глобал ситизън". Концертът е във връзка с международна среща на върха по инициатива на Елисейския дворец.

H.E.R., Джон Батист, Финиъс и Мосиман ще участват в концерти със свободен достъп на Марсово поле. През 2021 г. на същото място имаше концерт на филантропска организация, а сред участващите звезди беше Елтън Джон. 

Събитието е под надслов "Помогнете на планетата: на живо в Париж" и е в подкрепа на срещата за новия финансов пакет, която ще се проведе на 21 и 22 юни в Париж по инициатива на френския президент Еманюел Макрон. Целта е да се реформира международната финансова система, за да се води по-ефективна борба с климатичните промени. Франция и Барбадос предложиха този форум на върха през есента по време на среща КОП27 в Египет. "Глобал ситизън" се надява на ангажирано присъствие от страна на новия президент на Световната банка Аджай Банга, министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън, както и на държавите от Г20.

Срещата ще се опита да отправи апел към радикална промяна, позволяваща на бедните и развиващите се страни да получат финансиране, позволяващо им да преминат по-бързо към зелена енергия и да се подобри тяхната устойчивост в борбата с климатичните катастрофи. 
Няма да има климатичен преход в глобален мащаб, ако не се борим за повече справедливост и равенство, се казва в съобщението на Еманюел Макрон.

Следващите поколения са на път да наследят една опустошена от климатичните промени планета, каза Лени Кравиц в свое обръщение, призовавайки за промяна.

Организацията "Глобал ситизън" е създадена през 2008 година от австралиеца Хю Евънс. Той живее в Ню Йорк. От 2012 г. досега "Глобал ситизън" организира фестивал срещу бедността под егидата на генералната асамблея на ООН с безплатни билети. 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар