Лена Бориславова отвърна на удара, качи снимки от "Харвард"

"По повод на част от спекулациите на деня и след научените уроци, че ако не бъдат веднага оспорени, неистините “стават" истини, бих искала да поясня:

"Правилата за избор на шеф на КЕВР не са мои персонални правила, а колективно решение на управляващата коалиция. Това написа в личния си Фейсбук профил Лена Бориславова и качи снимки от "Харвард". Ето какво още пише тя:

"С тях и с кандидатурата на Станислав Тодоров се съгласиха всички партии в коалицията, включително бяха подкрепени в зала от г-жа Ива Митева и г-н Тошко Йорданов.

Няма обективни и професионални аргументи зад поименната нападка срещу мен, като се има предвид, че всички гласуваха единодушно.

Най-добрата атестация за политическа зрялост е да умееш да губиш с достойнство".

Припомняме, че председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов се изяви в четвъртък (28 юли) от парламентарната трибуна в бяла тениска с надпис "Harvard law - just kidding" (Харвардско право - само се шегувам).

Иронията, както стана ясно и от думите му, била за началника на премиерския кабинет Лена Бориславова, която е с магистратура по право от "Харвард". В същия университет са учили, макар и не в юридическата специалност, премиерът в оставка Кирил Петков и вицепремиерът в оставка Асен Василев, след което от години организират т.нар. харвардски курсове и в Софийския университет.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар