лекари с китари
Лекари свирят рок, за да осигурят животоспасяващи апарати за пациентите си. Те са общо шестима. Когато не държат скалпели и пинсети, хващат китарите и лекуват душите – на публиката и своите. Казва се The Doctors, информира Нова телевизия.

Когато не пее, вокалистът д-р Емилиян Станков е стоматолог. Ако  шансът човек да попадне в кабинета на зъболекаря в групата  е статистически голям, двигателят на The Doctors на практика е непознат за пациентите. Това е инженер Русев – от него зависи цялата апаратура в пловдивската болница „Свети Георги”.

Лекарите са вложили в каузата си да спасяват човешкия живот десетки хиляди левове – отвъд бюджетните възможности на държавата.

Д-р Бъчваров работи в частна болница, но нито е сляп, нито е ням за кризата, произвела циничната максима – за толкова пари, толкова. Д-р Иван Султанов пък от 27 години живее в Норвегия и лети до България за всеки концерт на групата.

Когато любовта е към лекарското призвание, няма невъзможни неща. Медиците-рокери са осигурили приток на кислород и за най-малките пациенти. Осигурили са и първата глътка въздух за недоносените бебета.

  Съдят крадец, свил чанта с 45 000 лв от ръцете на виетнамец

Само лекарите могат да оценят стойността на машина – подарък за детската онкохематология. С нея хиляди съдби могат да бъдат спасени навреме, а на спасителите – да им остава повече време за музика.

Освен кавъри, групата прави и собствена музика.