Лечков: Любо Пенев говори празни приказки, Боби Михайлов е най-подходящ за президент

Йордан Лечков коментира предстоящия конгрес и кандидатурата на Любослав Пенев като опозиция на Борислав Михайлов. Вицепрезидентът на БФС разкри кога ще се проведе конгресът и каква ще е процедурата.

„Чисто технологично, все още нямаме кандидати. Предстои Изпълком, на него ще вземем решение кога ще е конгресът, вероятно ще е около 15-16 февуари. Злоупотреби се с една свещена дата в българския футбол, 17 ноември. Не го приемам сериозно по тази причина. Първо трябва да има Изпълком, след това всеки е свободен да представи платформата си. Моят кандидат е Борислав Михайлов. За мен той е подходящият президент! Благодарение на него сме на тази база. За мен трябва да се посочат положителните неща през всичките тези години. Единственият ни минус е, че нямаме класиране на голям форум, но за сметка на това сме обезпечили футбола – терени, помагала, автобуси, топки и т.н. Това са факти, другото ми звучи несериозно! Рецепта за футбола никой не е измислил, рецепти търсете в болницата. И по наше време нямаше рецепта, просто бяхме добри футболисти“, сподели Лечков в обширно интервю за „Диема Спорт”, в което говори на много теми във връзка с българския футбол.

„Нашият президент е член на Изпълкома на УЕФА, а кой може да се похвали с подобно нещо? Защо се задава въпросът за играчите към футболния съюз? Да, и аз като всички искам класиране. Всеки треньор е получил пълната свобода, няма кой да ви каже, че някой му се е месил в избора на състав, тактика, повиквателна. Когато подпишем договор с един треньор, той си носи съответната отговорност. Нямам абсолютно никакво лично отношение. Любослав Пенев не се оттегли, а започне да плюе ръководството на БФС. И аз съм си давал задника, с извинение, под наем, плащали са ми, но не съм плюл никого. Аз съм човекът, който го назначи. Потвърждавам! Не съжалявам за това решение, защото този човек и екип е имал своите добри мачове, но когато няма резултати треньорът си отива. И в това няма нищо лично. Когато ти се даде път и се о.каш, съжалявам… Не съм Господ да прощавам, преглътнал съм тази обида. А и Любослав Пенев съди БФС. Това е интересна теза, няма ли конфликт на интереси тук?! Вече ходихме в съда, видели сме се, аз съм човекът, който така както го е предложил за назначаване, го е предложил и за прекратяване на договора му. Дадохме шанс на всички наши колеги (б.р. поколението от САЩ ‘94) да се изявят. Отделен е въпросът кой колко е успял. Любо Пенев нали каза, че няма регистър, как знае, че има клубове фантоми?! Това е празно говорене! Кандидат президент си, кажи какво можеш да направиш, как да надградиш, вместо да говориш за рецепти и регистри. Казвам ви го – с Петър Хубчев вече е воден разговор. Говорим за задължително класиране на Евро 2020“, каза още вицепрезидентът на БФС.

 

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар