Послания в изложба на кинофестивала „Любовта е лудост“ във Варна

Нова изложба, подредена във фоайетата на Фестивалния и конгресен център във Варна, анонсира същността на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост“, който ще бъде открит официално на 25 август. Експозицията представя цитати за най-възпяваната човешка емоция на философи, учители, писатели, лекари. За БТА организаторите на кинофестивала коментираха, че идеята е всеки посетител да се замисли как живее – чрез разума или чрез сърцето си, и да преосмисли своя избор.

Изложбата отразява цялостната визия и философия на „Любовта е лудост“. В конкурсната програма за наградата „Златна Афродита“ през тази година са включени 12 заглавия. Журито, което ще оценява филмите на 31-о издание на кинофестивала, по традиция е международно с председател актрисата и режисьор Яна Титова. 

На официалното откриване на „Любовта е лудост“ зрителите ще видят френския филм „Жан дю Бари: фаворитката на краля“ на Майвен Льо Беско, която изпълнява и главната роля, партнирайки на Джони Деп, който се превъплъщава в крал Луи XV.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар