"Откачена фамилия" по краля на комедията Рей Куни на 11.10 във Варна

Мария Сапунджиева и Валентин Танев, който се изявява и като режисьор в постановката, ще играят комедията "Откачена фамилия" от Рей Куни в зала 1 на Фестивален и конгресен център във Варна на 11 октомври от 19.00 часа.

Ева Тепавичарова, Кирил Кавадарков, Васил Банов, Анна Симова и Явор Костов също са в актьорския екип на спектакъла, съобщават от трупата.

Ограничен брой билети до 50% от капацитета на залата са в продажба на касата на ФКЦ. Промо един билет за двама от редовните цени се предлага на билетен център в театър "Българан".

Преводът е на Матей Тодоров, сценографията и костюмите - на Николай Нинов.Всеки от нас има случайни срещи в интернет. Понякога една такава среща във виртуалното пространство може да се окаже съдбоносна.

В чата момче и момиче неочаквано откриват, че бащите им. . . Това е началото на "Откачена фамилия" - следват куп комични ситуации, резултат от голяма лъжа.

"Откачена фамилия" не е просто комедия, а маратон", "класически фарс - всяка реплика заплита сюжета, всяко движение е рисковано, всяка блъсната врата крие луд маниак зад себе си, а бигамия е вид ястие в китайски ресторант", "пиеса без капчица политическа коректност - чиста радост от начало до край", "Откачена фамилия" разглежда сериозни въпроси през комична призма.

Това е пиеса-десерт - бърза, остроумна, лека, с хрупкави персонажи и достатъчно обрати за всеки вкус", пише световната преса.

Рей Куни, наричан Краля на комедията, е автор на повече от 70 пиеси, които се играят с успех в цял свят. През 2005 г. получава Орден на Кралство Великобритания - признание за работата му като драматург, припомнят от театъра.
 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар