Огнената Кармен покорява Варна

С най-висшата форма на изразяване, а именно с танцов спектакъл, Балетът на Държавна опера - Русе ще превземе сърцето на морската столица.

Новата балетна постановка по музиката на едноименната опера на Жорж Бизе, допълнена и обогатена с още фрагменти от други творби на композитора – „Арлезианката“ и някои малко познати симфонични и камерни негови произведения, дава уникалната възможност на балетната трупа на Русенската опера да експериментира в танцовите техники на неокласицизма с елементи на авангардния танц.

На 11 юни от 21.00 часа в Летен театър – Варна Държавна опера - Русе представя: "К А Р М Е Н" - балет по музика на Жорж Бизе.
Билети - на касата на театър "Българан" и в мрежата на ePortal от ЛИНКА ТУК

Създатели

Създадена от брилянтния творчески екип на Държавна опера - Русе, новата балетна постановка на „КАРМЕН“ обогатява класическата история със съвременен поглед и иновативни хореографски решения.

Хореографията и либретото са дело на Наталия Осипова известна като примабалерина на Михайловския театър в Санкт Петербург, балетен педагог в Държавния театър в Санкт Петербург, а в настоящия момент – педагог в Лион и хореограф с международна изява. Тя е танцьор, хореограф, балетен режисьор, преподавател по класически и характерен танц.

Неустоимата КАРМЕН

Истински впечатляваща художествена интерпретация, която включва в себе си и така емблематичните арии от операта „КАРМЕН“ в изпълнение на солистите на Държавна опера - Русе: Александър Крунев – в ролята на Тореадора, Петър Костов – в ролята на Дон Хосе и Петя Цонева – в ролята на неустоимата Кармен!

Това е творческо, хореографско и художествено решение, което силно кореспондира с композиционния стил на Бизе и с драматургията на неговата обичана от публиката опера. Страстна любов, изпепеляваща ревност, романтично поетично чувство, мистична красота и завладяващи емоции – всичко това в пълната власт на Съдбата – влива една пълнокръвна емоционална картина във фантазиите, въображението и чувствата на публиката през силата на музиката и провокациите, които неизменно присъстват в съвременния танцов език.

Балетната трупа на Русенската опера сътворява една от най-провокативните, една от най-красивите, една от най-завладяващите продукции, съизмерими със световните балетни спектакли от близкото минало и настояще.

Не е за изпускане

Не пропускайте тази незабравима възможност да се потопите във вълшебството на балета и страстната история на пленителната Кармен под звездното небе на Летния театър във Варна!


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар