"Натюрморт със затлъстял племенник" с морска премиера на 2.04

ДТ "Сава Огнянов" ще представи премиерата на пиесата "Натюрморт със затлъстял племенник" от румънския драматург Йон Сапдару на 2 април от 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център. Това съобщи директорът на културния институт Боян Иванов, който е и режисьор на постановката. 

Билетите за Варна са в продажба на касите на Българан, Фестивален и конгресен център и Дворец на културата и спорта. Онлайн билети могат да бъдат закупени от системата на ePortal.BG - ТУК 

Спектакълът е комедия с елементи на драма. Разказът задава въпроси за измеренията и щетите за това да бъдеш обичан и да обичаш, както и за необяснимото в обичта между хората. 
В главната роля на племенника публиката ще види актьора Любомир Нейков.

"Пиесата, освен да забавлява и да разсмива публиката, ще зададе много въпроси, защото подобни проблеми имат много хора от обществото. Мисля, че на зрителите ще им е интересно и ще се замислят и ще бъдат повдигнати", каза за БТА актьорът Любомир Нейков.

Той обясни, че досега не е работил с Русенския театър.

"За пръв път ми е и е много забавно, защото тук намерих големи приятели и страхотни колеги", каза още Нейков. 

В постановката участват също гостуващият актьор Роберт Янакиев и артистите от русенската трупа Дона Вълова, Ивайло Драганов и Милен Димитров. Боян Иванов е взел интересното режисьорско решение лелите на главния герой да се играят от мъже. Сценографията и костюмите са на Петър Митев, а композитор е Пламен Мирчев - Мирона.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар