На 21.09 хитовият мюзикъл "Таборът се връща от небето" закрива Лято 2021 във Варна

Превърналият се в абсолютен хит мюзикъл "Таборът се връща от небето" ще закрие Театрално лято Варна 2021

Събитието ще се състои на 21 септември от 19.30 часа в прекрасния Летен театър в морската столица. Билети могат да бъдат закупени от касата на Летен театър във Варна.
Билети на Топ цени от 15.00, 20.00, 25.00 лв. се предлагат единствено на билетна каса в театър "Българан" /Ул. Братя Шкорпил 33 от 11.30 до 18.00 часа/. 


Режисьор на мащабната продукция е Николай Априлов, сценограф е Николай Нинов, а музикалната среда и мултимедията са на Красимир Янев. Участват Лилия Илиева, Софи Маринова, Красимир Ранков, Велин Михайлов, Галин Гинев, Калин Попов, Иля Пепеланов, Милена Захариева, Евгения Кръчмарова, Георги Георгиев, Теодор Христов, Валентин Митев. Танците се изпълняват от Ансамбъл "Одесос" при ОД на МВР - Варна с художествен ръководител и хореограф Радослав Иванов.

Проектът се реализира с финансиране от Националния фонд "Култура".

„ТАБОРЪТ СЕ ВРЪЩА ОТ НЕБЕТО” е перифраза на историята, разказана в руския филм „ Таборът отива към небето”. Либретото е на Любомир Пеевски и е една вълнуваща романтична история за невъзможната и изпепеляваща любов между конекрадеца Лайку и хубавицата Рада.

С образа за свободни и волни хора, обладавани от силни страсти, като любов и омраза, ромите влизат в произведения на световната класика. Значимо място в  спектакъла имат руско-циганските романси и танци. Публиката ги обича, познава и припява „Нане цоха”, „Очи чорные”, „Все, что было”, Андроверда”, „Две гитары”, „Циган спросил цыганку” и други. Тази музика е вибрация и ритъм – необятна и необяснима като палавникът – вятър, развяващ косите, като  огъня в кръвта.

Темите, с които тези мелодии успяват да пленят публиката са любов, гордост, отмъщение, свобода!

 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар