Музикалната пиеса "Седемте живота на Леа" с вълнуваща премиера във Варна

И днес песните на Леа Иванова французите могат да чуят срещу 111 евро, където плочата "LeaIvanovaandtheEddyKazassianCombo" продължава да се радва на интерес

Режисьорът на спектакъла „Седемте живота на Леа” Бойко Илиев и актьорите Роси Русева като Леа, Ани Михайлова - журналистката и Жоро Стоев като Еди Казасян искат да ни напомнят за примата на суинга с обич и възхищение. Спектакълът е създаден с уважение и усмивка към живота на артистите, изпълнен с приключения, наситен с предизвикателства, авантюри и аплодисменти.

"Седемте живота на Леа" ще бъде представен в зала 1 на Фестивален комплекс на 4 юни от 19.00 часа. Билетите са в продажба на касите на ФК и Българан. Онлайн билети могат да бъдат закупени от ePortal.BG от ЛИНКА ТУК или от ФКЦ от ЛИНКА ТУК

Седемте живота на Леа е пиеса с много песни и забавни случки от живота на голямата българска певица Леа Иванова! През 2023 се навършиха 100 години от рождението ѝ и с това представление си спомняме за голямата джаз певица с обич и възхищение. Пиеса за истинската българска звезда, покорила света и забранявана у нас – талантливата и магнетична Леа Иванова!

Леа Иванова покорява публиката със своята артистичност. Сред ярките примери за нейното обаяние и магнетизъм е участието й в програми с Марлене Дитрих, Катерина Валенте, Лулу, Доменико Модуньо, Пол Анка, Удо Юргенс, Карел Гот.

Леа Иванова е родена на 13 август 1923 г. в Дупница. Истинското име на Леа е Лиляна Иванова. Избира псевдонима си, защото означава лъвица. Музиката е на почит в нейния дом. Родителите й живеят известно време в Истанбул, където Леа прекарва 13 години. Там учи в Робърт колеж и пее в детския хор на Българската екзархия. Още като дете има грамофон с голяма фуния, на който слуша музика от Моцарт, Шопен и валсовете на Щраус. За нея и до днес се носят легенди и й приписват грехове, заради които едно време са пращали в лагери и затвори.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар