Летен театър - Варна закрива сезона с хитовия мюзикъл "Таборът се връща от небето"

Летния сезон в Летен театър - Варна ще бъде закрит с хитовия мюзикъл "Таборът се връща от небето" на 21 септември от 19.30 часа

Билети все още могат да бъдат закупени от касата на Летен театър. Промо един билет за двама се предлага на билетна каса театър "Българан". Събитието ще се проведе с ограничен брой зрители до 50% от капацитета на театъра и при спазване на всички противоепидемични мерки.

Участват Лилия Илиева, Софи Маринова, Красимир Ранков, Велин Михайлов, Галин Гинев, Калин Попов, Иля Пепеланов, Милена Захариева, Евгения Кръчмарова, Теодор Христов, Валентин Митев. Танците се изпълняват от Ансамбъл "Одесос" при ОД на МВР - Варна с художествен ръководител и хореограф Радослав Иванов.

Режисьор на мащабната продукция е Николай Априлов, сценограф е Николай Нинов, а музикалната среда и мултимедията са на Красимир Янев. 

Проектът се реализира с финансиране от Националния фонд "Култура".

Билетите са в продажба на касите на театър "Българан" и Летен театър при ограничен брой места до 50% от капацитета на театъра и при спазване на всички противоепидемични мерки. 

„ТАБОРЪТ СЕ ВРЪЩА ОТ НЕБЕТО” е перифраза на историята, разказана в руския филм „ Таборът отива към небето”. Либретото е на Любомир Пеевски и е една вълнуваща романтична история за невъзможната и изпепеляваща любов между конекрадеца Лайку и хубавицата Рада.

С образа за свободни и волни хора, обладавани от силни страсти, като любов и омраза, ромите влизат в произведения на световната класика. Значимо място в  спектакъла имат руско-циганските романси и танци. Публиката ги обича, познава и припява „Нане цоха”, „Очи чорные”, „Все, что было”, Андроверда”, „Две гитары”, „Циган спросил цыганку” и други. Тази музика е вибрация и ритъм – необятна и необяснима като палавникът – вятър, развяващ косите, като  огъня в кръвта.

Темите, с които тези мелодии успяват да пленят публиката са любов, гордост, отмъщение, свобода!
 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар