Концерт събира на една сцена звезди и деца на 8 март във Варна

Концертът „Ало, ало , Слънчице!"- песенен спектакъл по музика на Доно Цветков Варна, ще събере на една сцена звезди и деца на 8 март в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна

Петя Буюклиева, Искрен Пецов, дует „Мания“и актьорът от Държавен куклен театър – Варна Боян Стоянов, солисти на балет АРТ-ДЕНС и др. ще се присъединят към детско шлагерно студио ДА, за да представят ново звучене на песни за деца, изпълнявани от малчугани не само в България, но и в други страни. Любимите на българската публика „Ало, ало, Слънчице“ (с над 35 млн. гледания в YouTube), „Роклята на мама“ (с близо 20 милиона гледания), „Зайче“ (с 3 милиона гледания), „Семенцата“ (с близо 2 милиона гледания) ще бъдат изпяти с нови аранжименти.

Концертът е част от проект за популяризиране на детската музика и участие на деца-изпълнители на голямата сцена заедно с утвърдени имена. Във Варна песенният спектакъл ще е изцяло по музика на Доно Цветков с автори на текстовете основно Райна Пенева,но и на поетите Кина Къдрева, Станислав Пенев и Стефан Стефанов.

През годините част от песните станаха любими на много деца, някои от тях спечелиха международни награди, прозвучаха в изпълнение на други езици, влязоха в учебната програма на детски градини и училища.

Българските певци, които пеят заедно с децата, са участвали през годините и в много други проекти на Доно Цветков, свързани с Международния музикален фестивал „Откритие“ и неговата дейност като музикален мениджър. Ето какво споделят сестрите Даниела и Юлия Петкови от дует „Мания“: „Вярваме, че с трите предстоящи концерта в Русе, Шумен и Варна ще зарадваме всички, и малки, и големи и ще стоплим сърцата им с красива музика и още по-красиви послания за вярата в утрешния ден и надеждата за един по-красив свят, изпълнен с любов и доброта. Доно Цветков е много близък наш приятел, прекрасен човек с огромно сърце и с невероятен композиторски талант. През последните две години Доно написа за нас три песни: „Бяла приказка“ по стихове на Матей Шопкин и за деца „Ако дал си надежда“ и „Кокиче“ по стихове на Райна Пенева. „Ако си дал надежда“ записахме с децата от Студио ДА и заснехме клип с тях в Морската градина във Варна.“

„Този спектакъл за мен е като едно вдъхновение, каквото са децата ни.Затова трябва да им създаваме ценности, които да дават полет на техните мечти.Това е стремежът на „Ало, ало слънчице” и съм щастлива съм, че мога да зарадвам своята публика с прекрасни нови песни с много чист и емоционален заряд.”: добавя Петя Буюклиева.

Музикалният спектакъл с песни за деца на Доно Цветков беше представен за първи път с успех през 2019 г. в залата на Военния клуб в София. Той бе планиран и за април 2020 г., с нова аудио-визуална концепция, но поради създалата се епидемична обстановка се провежда сега. Осъществява се с подкрепата на Министерство на културата.

Концертът преди Варна ще бъде представен и в Русе (6.03 – Военен клуб), Шумен (7.03- Военен клуб) .


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар