Елена Владова и Огнян Антов представят най-новите си книги за пръв път в Русе

Елена Владова представя последната с книга "Обикновените приключения на господин Амигов, който живее близо до морето". Книгата включва 20 разказа и се предлага с притурка вестник "Крайморска среща". Вестникът има и втори брой от 2023 г., който няма връзка с първия и също ще бъде представен. Героите в "Обикновените приключения на господин Амигов, който живее близо до морето" живеят в Морската градина на един крайморски град, където се намират техните къщи. Господин Амигов, трето поколение гражданин и собственик на къща, е деен, добронамерен човек, пълен с идеи, винаги основен участник или инициатор на случващото се. Всички случки и събития се развиват в нашето съвремие и са подправени с някогашния градски дух. Господин Амигов става и главен редактор на вестник ("Крайморска среща"), в чието списване участват всички герои. А те са неговите двама наематели, съседката Иванова, полицаят на района, диригентът на духовия оркестър, пенсионираният библиотекар, съседът меломан и госпожа Флора.

Елена Владова е родена във Варна, където живее и работи. Журналист, преводач, автор на книги за деца и възрастни и на пиеси за куклен театър. След дългогодишен опит като вестникар, днес е редактор на електронното издание Градското списание (www.urban-mag.com) и професионален обучител в областта на комиксите (www.comics-varna.com). Провежда ателиета за деца, свързани с творческо писане, езиково обучение и комикси самостоятелно и съвместно с художници.

Огнян Антов представя романа си "#вавилон". Това е роман с три сюжетни линии (Почти) всички техни персонажи са част от #вавилон и подлежат на отрицателно селектиране. А какво е "#вавилон"? През 2017 г. се е появила нова "социална" мрежа #вавилон и централата ѝ е във Варна. От тази мрежа можеш да се откачиш единствено, ако свързаният с теб "приятелски" профил изчезне физически. Умре. Действието на романа приключва през есента на 2019, фабулирането често е на базата на очерков и хроникьорски поглед към съвременна България. Освен България в тематичната "лупа" са още Варна, кучето Марси и др. Понякога биват ползвани и "външни" жанрове: литературнокритическа статия, приказката "Червенокосата от Чаирите" и цикълът "Стихове за една старонемска овчарка".

Огнян Антов е роден, живее и работи във Варна. Има пет издадени книги: изследване "Вапцаров на български", две стихосбирки - "Него го няма от няколко часа" и "Автопортрети и писма", роман "Тате отива за колело" и сборник пиеси. "#вавилон" е последната му книга. Работил е в Регионалната библиотека във Варна, както и в училищни и университетски библиотеки, а от 10 години - в издателството на Медицински университет.

Мястото е Регионална библиотека "Любен Каравелов", а датата - 13 март, 18:00 ч.Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар