"Двубой" под режисурата на Мариус ще открие Театрално лято - Варна 2021

Народен театър "Иван Вазов" ще открие Театрално лято - Варна 2021 

На 23 юни от 20.30 часа в Летен театър във Варна ще бъде мащабната морска премиера на "Двубой".
При голям интерес билетите вече са в продажба на билетните каси на театър "Българан" във Варна като до края на март цените ще бъдат преференциални.

Режисурата на спектакъла е на Мариус Куркински, а в актьорския състав са Пламен Димов и Павел Иванов в ролята на потенциалните дуелисти, Аня Пенчева, Радина Боршош, Албена Колева, Стелиан Радев, Константин Еленков, Ирина Митева, Любомир Петкашев, Стефан Къшев. 

Сценографията, костюмите и виртуозният плакат на спектакъла са дело на Никола Тороманов, а музиката е на Емилиян Гацов - Елби.

„Това е една много голяма болка на автора, който много скоро след "Българио, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях", му се налага да напише думи като "човек - деколте в акъла", "отсъствие на всяко присъствие”, казва Мариус Куркински.

Историята е основана на действителна случка от градския живот на стара София и разказва за една коварна жена и измамна любов, довела до дуел. Двубоят всъщност е атака срещу лицемерието, двуличието, позьорството.

“За първи път работя с Мариус Куркински. Голяма емоция е да следвам неговата посока, да достигна до тези светове, които наистина само той може да покаже. Той е като изкачване на висока планина”, казва Радина Боршош. 

С този спектакъл Народният театър отново отдава почит на своя патрон и годишнината от смъртта му, след като миналата година отбеляза 170 години от рождението на Иван Вазов с поредица от събития.


ОЩЕ ОТ ПРОГРАМАТА НА ТЕАТРАЛНО ЛЯТО - ВАРНА 2021 - ТУК


 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар