Две представления за деца представя Кукленият театър във Варна тази събота и неделя

В събота и неделя /21 и 22.11/ Куклен театър – Варна ще представи две представления за деца: събота, 21 ноември, 11.00 ч. – “Дядовото дворче”, неделя, 22 ноември, 11.00 ч. – “Лакома мецана”.

В театъра е напълно безопасно за здравето на публиката и актьорите, а в залата ще бъдат заети 30% от местата, уверяват от Кукления театър.

Билети могат да се купуват онлайн през сайта на театъра или от касата на ул. “Драгоман” 4, която ще работи в петък, събота и неделя.

“Дядовото дворче” е съботният спектакъл, който ще представи екипът на Държавен куклен театър-Варна пред малките си почитатели. Началният час на представлението ще е 11.00.

Много песни, смях и умиление – във всяко представление на „Дядовото дворче“!
А милата родна картинка завършва накрая със снимка!

Спектакълът на Вера Стойкова и режисьора Стоян Стоянов е подходящ за деца от всички възрасти. Сценографията и куклите са дело на Адриана Добрева и Венцислав Марков, композитор на авторската музика към представлението е Иван Кръстев. В ролите са: Иван Шумаров, Гергана Господинова, Теодор Христов и Мария Томова.

В неделния спектакъл на Държавен куклен театър Варна, отново от 11 часа ще се пренесем в света на животните благодарение на невероятния разказвач Ран Босилек и неговата “Лакома мецана”.  Децата ще разберат, че когато човек мисли само за себе си и пренебрегва приятелството, му се случват твърде неприятни неща.

С много любов, майсторство и талант актьорите от ДКТ – Варна, разказват веселата история чрез музика, смях и настроение. И, разбира се, с чудесните кукли, изработени от майсторите в ателието на Кукления театър.

Спектакълът е подходящ за деца над 3 години. Драматизация и постановка – Дарин Петков, сценография – арх. Иван Цонев, музикално оформление – Светла Василева, в ролите  – Диана Стайкова, Таня Жекова, Красимир Добрев.


Автор: Дежурен редактор
Напиши коментар