Два театрални хита през седмицата във Варна

Със силна театрална програма ще започне Новата 2021 г. във Варна

На сцената на зала 1 във Фестивален и конгресен център ще бъдат представени най-гледаните моноспектакли в България - "Сборен моноспектакъл" на Мариус Куркински и "Грамофонът" на Виктор Калев. Датите са 13 и 15 януари с начален час 19.00.

Билетите са в продажба на билетна каса в театър "Българан". Местата са ограничени до 30% от максималния капацитет и при спазване на изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки. Всички присъстващи могат да се чувстват спокойни в здравословна среда, поради  прецизното  очистване на въздуха с  HEPA филтри във вентилационната и климатична система на комплекса.

СБОРЕН МОНОСПЕКТАКЪЛ
Неподражаемият Мариус Куркински ще представи сборен моноспектакъл по всички свои досегашни великолепни представления. Поводът е неговата 50-годишнина.

Продукция от всички 11 солови акции в кариерата на Мариус до момента – от „Дон Жуан“, "Песен на песните" и „Дамата с кученцето“ през „Ти-ри-рам“, „Сътресение“ и „Черното пиле“ – „Сборен моноспектакъл“ по случай 50 г. юбилей на Мариус Куркински ще бъде представен отново във Варна.

 „Тази идея за сборен моноспектакъл отдавна я имам като план. Аз съм започнал да играя моноспектакли от 1993 г. и чисто професионално исках да проверя как ще звучат причините за които съм ги правил. Защото причина трябва да имаш за да излезеш за едно представление и то конкретна. Интересно ми е да събера причините една до друга и да видя какво същество ще създадат. Няма да се щадя, ще покажа какви дивотии съм извършвал през годините защото те не са малко …“, споделя Мариус.

ГРАМОФОНЪТ
По идея и разкази от живота на Виктор Калев.
Автор: Ваня Щерева
Авторски спектакъл на Виктор Калев

„Грамофонът" е едно пътешествие през годините, заредено с носталгия, хумор и любов, в което зрителят ще стане съпричастен към една сбъдната мечта.
Спектакълът е изграден върху лични истории на актьора и популярни песни на български изпълнители.
 Един грамофон, един актьор, един свят.
Или... как се сбъдват мечтите.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар