Четирима млади актьори поемат щафетата в „Колко е важно да бъдеш сериозен”

Четирима млади актьори ще поемат щафетата от своите колеги-титуляри в „Колко е важно да бъдеш сериозен”, 23 години след премиерата на спектакъла в театър „Българска армия“, съобщават от трупата пред БТА

Във Варна ТБА ще представи "Колко е важно да бъдеш сериозен" на 7 ноември в зала 1 на Фестивален и конгресен център. Билетите са в продажба на касите на Българан и ФКЦ.

По думите им пиесата на Оскар Уайлд започва своя нов живот.

В компанията на своята публика Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева-Нети, Владислав Виолинов и Тигран Торосян за последен път ще изрекат думите на любимите герои от пиесата на Оскар Уайлд и на сцената официално ще предадат щафетата на своите колеги – Ели Колева, Климентина Фърцова, Владимир Матеев и Симеон Дамянов.

Оскар Уайлд обичал да повтаря, че изкуството е единственото сериозно нещо на този свят, а творецът - единственият човек, който никога не е сериозен. „Колко е важно да бъдеш сериозен” е най-виртуозно забавната комедия на Уайлд“, допълват от Армията.

МАЛКО ИСТОРИЯ

Премиерата на „Колко е важно да бъдеш сериозен” в театър „Българска армия“ е в театралния сезон 2000-2001 година. В първоначалния състав ролите на младите Джон Уърлинг и Алджърнън Мънкрийф се изпълняват от Иван Ласкин и Иван Радоев, които заедно с Анастасия Ингилизова и Антоанета Добрева-Нети поставят началото на дългия живот на това представление. По-късно Владислав Виолинов и Тигран Торосян влизат в образите на младите Джон и Алджърнън. В 23-годишната история на спектакъла участва и Вълчо Камарашев, чиято роля поема Александър Дойнов, а днес се изпълнява от Калин Иванов. Актьорите, които играят и до днес–  Веселин Ранков, Пламена Гетова, Георги Къркеланов и Мимоза Базова, са част от титулярния състав.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар