Четири театрални суперхита през юни в Летен театър - Варна

Четири хитови постановки ще бъдат представени под звездите в прекрасния Летен театър във Варна

Ограничен брой места до 50% от капацитета на театъра вече са в продажба на касите на театър "Българан" и Фестивален и конгресен център. 

Откриването на Театрално лято - Варна 2021 ще бъде на 23 юни от 20.30 часа когато ще гостува трупата на НТ "Иван Вазов". Своята морска премиера ще има "ДВУБОЙ" под режисурата на Мариус Куркински. В постановката участват Пламен Димов, Павел Иванов, Албена Колева, Радина Боршош, Аня Пенчева, Стелиан Радев, Константин Еленков, Ирина Митева, Любомир Петкашев, Стефан Къшев.

Представлението не е подходящо за лица под 12 г.

Двубоят, който никога не спира в нас и в света. Двубой за честта, която в случая е така познатата и безпощадна гордост. Гордостта, този най-опасен за човешката душа бяс.Новата държава сякаш процъфтява, но и тъй бързо се покварява. Пламъкът на възрожденският дух на освобождението изтлява, опустошен от влиянието на великите сили и появилата се в новите български големци жажда за власт и беззаконие.

на 25 юни от 20.30 часа предстои гарантирана забава с прекрасните "ОТЧАЯНИ СЪПРУЗИ". Автори са Алекси Макар, Жером Даран, Стефан Мюра. Режисьор: Васил Дуев. С участието на: Даниел Пеев, Бойко Кръстанов, Явор Бахаров
Представлението не се препоръчва за лица до 16 г. възраст

"Отчаяни съпрузи" е брилянтна френска комедия за трудностите на „силния“ пол, който трябва да приеме предизвикателствата, поставени му от жените и от обвързването, умело представена от трима развихрящи се в хумора си актьори. Парижкият хит, който вече осем години не слиза от комедийния афиш и нарушава всички кодове в жанра!Сюжетът:След като Бойко получава писмо, в което приятелката му го информира, че го напуска, единствената идея, която му хрумва е да призове на помощ двамата си най-добри приятели Явор и Дънди, за да намерят начин той да си я върне. Естествено, нищо не върви по план, докато тримата „отчаяни съпрузи“ изобилстват с прозрения по „тънката“ част и обсъждат особеностите в живота по двойки…

"Отчаяни съпрузи" нарушава кодовете и носи обновление на комедийния жанр.

на 27 юни от 20.30 часа предстои среща със Захари Бахаров като Бае Славе в режисираната от Явор Гърдев постановка, по романа на Милен Русков "ЧАМКОРИЯ".

Спектакълът „Чамкория” е щастлива среща. Явор Гърдев и Захари Бахаров срещат Милен Русков или романът „Чамкория” среща един режисьор и един актьор. В какво е привлекателната сила на този роман? Романът се вглежда в един епизод от нашата история и в него открива вечното завръщане на ненаучените уроци, които се стоварват отново и отново върху главите ни. Погледът към историята се движи едновременно в две посоки - по хоризонтала протича разказът за събития и личности, за бавни натрупвания, за обрати и ужасяващи катаклизми, а по вертикала е разположена ценностната система, през която се осмисля онова, което ни се случва. След прочита пред нас се изправя въпросът какви сме ние и защо сме такива.

на 29 юни от 20.30 часа ще се играе култовата комедия от Себастиен Тиери, режисирана от Николай Урумов "ДВАМА СЪВСЕМ ГОЛИ МЪЖЕ". В ролите ще видим Михаил Билалов ,Йовко Кънев, Петя Венелинова и Кристияна Ценкова.

Сюжетът е разплакващо смешен и се заплита около Ален Крамер (Михаил Билалов) - сериозен адвокат и верен съпруг, който се събужда гол в леглото си с един от колегите от офиса. Неразбирането е тотално и никой от двамата не може да обясни как са попаднали в тази ситуация. Когато съпругата на адвоката открива двамата голи мъже в хола си, Крамер измисля какво ли не, за да спаси брака си.

 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар