"Чамкория" и "Майсторите на комедията" през новата седмица в зала 1 на ФКЦ

Две чудесни театрални вечери се открояват през новата седмица в зала 1 на Фестивален и конгресен център във Варна.

Представленията ще се играят при допустима заетост на местата в залите до 50% от максималния капацитет и при спазване на изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки. Всички присъстващи могат да се чувстват спокойни в здравословна среда, поради  прецизното  очистване на въздуха с  HEPA филтри във вентилационната и климатична система на комплекса.

На 27.10.2020 г. от 19.00 часа Захари Бахаров ще представи своя моноспектакъл по романа на Милен Русков "Чамкория". Режисьор е Явор Гърдев.

Захари Бахаров е не просто абсолютно убедителен, той Е бае Слави Страхотно, от игла до конец българско представление, което заслужава да бъде видяно и силно аплодирано от възможно най-много хора.

Че живеем некакси в тая злополучна България, понеже аз я мразим, обаче па я и обичам. Па защо я обичам, и с чук да ме удариш по главата, не моем да ти кажем! Аман от България, аман от тоя умерен пояс, и от равномерното движение на Земята аман! Много тъп ми се види мене умереният пояс, па да не кажем и Земята! Само неодушевените неща може да са толкова тъпи, упорити и еднообразни. Извиневам се, обаче що за тъпо нещо требва да си, за да се въртиш милиарди години около една звезда?! Върти се, братче, милиарди години около една звезда! Па вземи мръдни се малко, мини нанекъде! Но не! Все едно и също до края на света! Ама тя буквално смета да прави едно и също до края на света! Неам думи! 
Бае Славе
на път към Чамкория
октомври 1928 г.

На 21.10.2020 г. от 19.00 часа е срещата с "Майсторите на комедията" - Камен Воденичаров, Георги Мамалев и Тончо Токмакчиев

„Майсторите на комедията“ е уникално българско културно представление заредено с много самоирония и смях.
Кои са темите на съвременния българин?
Успяха ли реформите в образованието, културата, здравеопазването и съдебната система? Запазиха ли се надеждите, мечтите и стремежите в днешния технологичен и динамичен свят?
Отговорите на тези и други въпроси дават изиграните от актьорите герои и персонажи – „Телевизионният водещ“ , „Разпространителят на фалшиви новини“ „Българският еврокомисар по уеднаквяване на стандартите в Европа“, „Председателят на съюза на производителите на спирни напитки“, „Докторът отговорящ за здравната реформа“, „Говорителят на полицията“, „Професорът по диалекти в българския език“, „Реформаторът в правосъдната система“,
„Съпрецедателите на туристическия бранш – спасителите от плажа“, „Хамалите - разрушители на фалирали обекти“, „Директорът на Агенцията за българите в чужбина“ както и образи пародийни имитации на български политици, коментатори и поп – звезди.
Усмивките, доброто настроение, силните емоции и вълнуващите песни в „Майсторите на комедията“ са гаранирани. 
 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар