"Ако Фройд беше индиец" с награда "Златен кукерикон"

Спектакълът за възрастни "Ако Фройд беше индиец" на Държавен куклен театър - Варна получи наградата за постижение в хумора и сатирата в българския театър "Златен кукерикон"

Комедията ще се играе във Варна на 12 май от 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център. В продажба на касите на театър "Българан" са ограничен брой места до 30% от капацитета на залата.


Тя се връчва от Сатиричен театър "Алеко Константинов" за пети път и е жест на внимание към колегите от страната, които развиват комедията и сатирата на театрална сцена.

Наградата прие Вера Стойкова - директор на ДКТ - Варна.

Автор и режисьор на спектакъла "Ако Фройд беше индиец" е Боян Иванов, хореограф - Татяна Соколова, костюми - Елица Георгиева и Огняна Серафимова, а ролите изпълняват: Боян Стоянов, Валентин Митев-син, Вера Стойкова, Веселина Калчева, Галин Гинев, Гергана Господинова, Даниел Добрев, Диана Цолевска, Евгения Василева, Красимир Добрев, Мария Томова, Стоян Стоянов, Теодор Христов.

Най-щастливите хора живеят в Индия... Така казват. Може би защото са благодарни на това, което имат. И не познават присъщия на нашата култура стремеж към материална презадоволеност.

Най-щастливите хора живеят!  Просто живеят...

Каква е нашата представа за щастие? Живот без проблеми? Живот като на кино?

Ами ако филмът е индийски?!...

Ами ако Фройд беше индиец?!...

Нека да заменим „Ако” с „Да си представим” и да се потопим в неповторимата атмосфера на най-новия авторски спектакъл на режисьора Боян Иванов и хореографа Татяна Соколова.

Да избягаме заедно Там някъде... И да се опитаме да бъдем щастливи.

Завладяваща музика, неочаквани ситуации. Лято е...Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар