15-годишен български виртуоз ще свири в "Роял Албърт хол"

15-годишният виртуоз на пианото Николай Маринов ще свири в легендарната зала  „Роял Албърт хол" в Лондон на 28 март.  Талантливият тийнейджър има вече забележителни участия в "Бастилияата" в Париж и в нюйоркската зала "Карнеги хол", пише skif.bg.

В концерта ще вземат участие и пианисти от Русия, Тайланд, Япония, Великобритания, Люксембург, Германия, Хърватска, Малта, Китай, САЩ, Италия.

НИКОЛАЙ МАРИНОВ е от Пловдив. Възпитаник е на музикално училище „Добрин Петков”. Ученик е на клавирния педагог Светлана Косева. Носител е на повече от 20 първи международни награди и три приза GRAND PRIX от клавирни конкурси в почти цяла Европа, двукратен носител е на наградата за изкуства на фондация  „Димитър Бербатов“. Победител е с втора награда в световния конкурс „American protege“ като солист в изпълнение на концерт за пиано и оркестър Моцарт No. 23. С изпълнение на този концерт, той е свирил с Врачанска филхармония, симфоничния оркестър на Старозагорската опера и в столичната зала „България” под диригентството на Мартин Пантелеев.  Включен е в приложението за iPad - "The best of Bulgaria", където е представен редом с Валя Балканска, Теодоси Спасов, Григор Димитров, Джон Атанасов и др.
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар