полиция

Криминалисти на СДВР задържаха трима души, разпространявали наркотици на територията на столицата. Софийската градска прокуратура им е повдигнала обвинения. На двама от тях са наложени 72-часови мерки за задържане, съучастникът им е с мярка „парична гаранция“. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията за противодействие на наркоразпространението е проведена на 3 април от служители от сектор „Наркотици” при СДВР.
В хода на полицейските действия, в момент на покупко-продажба на наркотични вещества били задържани трима столичани – В.А. /18 г./, Р.А. /22 г./ и Х.М. /23 г./. При последвалите процесуално-следствени действия в жилище в ж.к. „Суха река”, ползвано под наем от Р.А и Х.М., разследващите намерили и иззели електронна везна, плик с вещество на буци под формата на пресовка, различни по размер полиетиленови пликове, съдържащи вещество на прах и бучки, и тревиста маса. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са 391.33 г амфетамин, 62 г марихуана и 15.27 г кокаин.
В рамките на допълнително осъществените оперативни действия било изяснено, че Р.А. и Х.М. снабдявали В.А. с наркотици, които той продавал.
След доклад на материалите по случая в Софийската градска прокуратура, на тримата задържани са повдигнати обвинения за престъпление по чл.354 а от НК. Мерките за неотклонение на Р.А. и Х.М. са удължени до 72 часа, а на В.А. е наложена „парична гаранция” в размер на 500 лева.

  Вкарват в затвора бургаския бияч на свещеници

източник: фокус