Кръстина Таскова

Очакваме от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев да представи визия, конкретна стратегия с мерки и срокове, за да видим и резултати. Това заяви в пленарна зала зам.-председателката на ПГ „ВОЛЯ-Българските родолюбци“ Кръстина Таскова.

По думите й, години наред управлението само констатира проблемите в системата, кърпи временно пробойните, но няма никакви резултати, които да удовлетворят българските граждани. „ Днес сте в парламента да говорите за проблемите в болниците в северозападна България. Утре ще трябва да Ви извикаме и за Стара Загора, за Бургас… Докога така на парче? Ясно е, че всичко се е трупало с години и че Вие лично вероятно се опитвате да променяте ситуацията, но очакваме от Вас ефективна стратегия, не поредни констатации“, обърна се Кръстина Таскова към министъра.

Тя изрази очакванията на депутатите от ВОЛЯ, че на предстоящата кръгла маса за здравеопазването, която министърът организира в НДК следващата седмица, ще чуят конкретни работещи мерки, срокове и отговорни за резултатите лица. „Всичко друго би било само губене на време и отново констатиране на проблеми, които всички знаем много добре. Ето и днес в социалните мрежи се споделя поредният сигнал на пациент, който е бил хоспитализиран фиктивно, за да се източи пътеката. Това е масова практика и нищо не се прави за прекратяването й. Колко пъти от началото на мандата ние от ВОЛЯ предлагахме парламентът да изработи екшън план само за здравната система?!Досега вече щяхме да коментираме резултати, не отново да изброяваме недъзите“, категорична беше Таскова.

  ВОЛЯ: КАРАКАЧАНОВ ЗЛОУПОТРЕБИ С ПОСТА СИ. ОСТАВКА!