„Красотата спи“ на Теди Москов и „Не вярвай на лисицата“ с Мария Статулова на 21 май във ФКЦ и „Българан“

„Красотата спи“. Режисьор Теди Москов. Снимка: Гаро Кешишян

Две театрални представления ще бъдат представени на 21 май /понеделник/ в зала 1 на Фестивален и конгресен център и театър „Българан“- открита сцена. Билети на касите на ФКЦ и театър „Българан“.

„Красотата спи“ на Теди Москов ще започне в 19.00 часа в зала 1 на ФКЦ. Представлението за възрастни на ДКТ – Варна свободно импровизира върху мотиви от приказката „Спящата красавица“ на Шарл Перо, психологическите теории на Зигмунд Фройд, истории за популярни личности и филмови сюжети. Реални и фикционални образи се пресрещат в неочаквани ситуации, пресичайки мечти, сънища и реалност.
Двама души се сънуват. Делят ги само 100 години. С толкова по-късно живее момчето след момичето. Те обаче ще се срещнат…

Участват: Красимир Добрев, Галин Гинев, Диана Цолевска, Гергана Господинова, Стоян Стоянов, Вера Стойкова, Зигмунд Фройд и Шарл Перо

Отново на 21 май от 19.00 часа, Театър „Българан“ – открита сцена, кани зрителите на премиерата на „Не вярвай на лисицата“ по фрагменти от творчеството на Йордан Радичков. На сцената ще видим Мария Статулова и Теодор Елмазов. Режисьор е Юри Дачев а сценографията на Елена Иванова.

Защо жабата е мрачно животно, какви са вълците от Турну Магуреле, преструва ли се лисицата на умряла и къде ходи простотията- това са само част от въпросите, на които актьорите Мария Статулова и Теодор Елмазов ще се опитат да дадат отговор в новия им спектакъл „ Не вярвай на лисицата”.

Обединени от любовта си към творчеството на Радичков, двамата актьори събират на едно място на театралната сцена фрагменти от някои от най-емблематичните пиеси на автора.

По идея на Статулова и Елмазов , двамата започват работа по текстовете на Йордан Радичков като съумяват да съберат в един спектакъл вечните образи и едни от най-изпълнените с хумор парчета от неговите пиеси. Сред подбраните текстове публиката ще намери историите от пиесите „ Януари” и „Суматоха”, както и разказът на Радичков „ За простотията”. Създавайки една своеобразна суматоха от фрагментите , актьорите потъват в света на Йордан Радичков и разказват поучителните истории на автора със забележката, че никога не бива да вярваме на една лисица, даже и да ни се струва умряла!

Мария Статулова

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар