дърва

Полицаи от Хитрино изясняват инцидент с горски служители, съобщиха от ОД на МВР – Шумен.

Малко след 19 часа снощи 51-годишен мъж от село Дренци, който отговарял за горския ареал около селото чул шум от резачка за дърва. Обадил се на свои колеги и малко по-късно четирима горски служители отишли до стари селскостопански постройки край селото.

На място установили два автомобила – Опел „Астра“ с шуменска регистрация и Рено „Еспейс“ с търговищка.

При вида на служителите на държавното лесничейство водачът на опела избягал, а реното затънало в кал. До автомобила имало около кубик нарязани дърва за огрев.

Малко преди 21 часа на място пристигнали два автомобила БМВ с шуменски регистрационни табели. От колите слезли деветима мъже и жени и започнали да отправят закани и заплахи към горските. Някои започнали да удрят по капака на служебния автомобил. Мъжете се държали грубо и непристойно.

За да избегне по-голям конфликт 51-годишният горски служител С.С. отправил предупреждение към хората да напуснат мястото и да не се саморазправят, след което възпроизвел изстрел със законно притежавания си служебен пистолет във въздуха. В този момент мъжете и жените се отдръпнали.

  Хванаха престъпници да крадат дърва

Закъсалото Рено било изтеглено с помощта на едното БМВ.

Проведени са множество издирвателни мероприятия. Установени са всички лица , които са били снощи край село Дренци и са разпитани. Изяснено било кой е организатора на групата- Н.Н./37г./ от Шумен. Мъжът е известен на полицията с кражби, осъждан е многократно, включително и за възпрепятстване на орган на Държавно лесничейско предприятие.

Работата по документиране на случая продължава.

източник: факти.бг