Силви Вартан със специален албум за Украйна

Певицата с български корени Силви Вартан пуска специален миниалбум в помощ на Украйна. Това съобщи самата тя на профила си във Фейсбук. Дигиталното му копие ще бъде публикувано на 13 май, а физически албумът ще е достъпен от 26 май.

„Когато видях образите на украинците, които бягат от падащите бомби, бях в шок. Това неизбежно ми напомни много образи и чувства от детството ми". С тези няколко думи Силви Вартан обобщава емоцията, която я обзема на 24 февруари 2022 г. при началото на войната в Украйна.

Родена на 15 август 1944 г. в Искрец в България, Силви бяга от страната под съветска окупация през 1952 г. С родителите си и брат си Еди отиват в Париж. „Бях само на 8 години, но спомените ми са непокътнати. Не казах нищо, но заснех всичко. И дори ситуацията да беше много различна, защото ние не бягахме от война, а от брутална диктатура, разбирам чувствата на украинския народ. Странна смесица от облекчение е да избягаш от ужаса, страха от неизвестното и тъгата да оставиш след себе си страната си, семейството си, приятелите си, дома си без сигурност за завръщане...“

"Как да помогна? Как да бъдем полезни? Какво да направите, за да дадете малко топлина и подкрепа на украинския народ, който предизвиква възхищение?


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар