Силвестър Сталоун продава част от уникалните си часовници

Малко след като Силвестър Сталоун завършва снимките на "Роки" - филмът, който поставя началото на холивудската му кариера, той вижда Грег Олман от Allman Brothers Band, който е заспал и е оставил ръката си да виси с открояващ се златен часовник на китката.

Този часовник беше "най-красивото нещо, което някога съм виждал", казва Сталоун във видеоклип, публикуван от Sotheby's, и предизвиква десетилетната му любов към колекционирането на часовници.

Сега холивудската звезда продава на търг 11 часовника от личната си колекция на разпродажба на Sotheby's в Ню Йорк на 5 юни. Сред артикулите е редкият Patek Philippe Grandmaster Chime, за който се очаква да бъдат платени до 5 млн. долара, както и часовници, които той е носил в някои от филмите си.

Само седем модела на Grandmaster Chime са произведени някога, като се има предвид, че това е най-сложният ръчен часовник, произвеждан някога от известните производители на луксозни часовници.

Като такъв, Sotheby's го нарече "свещеният граал" за колекционерите на часовници, оценен заради изключително сложните му механизми, за чието разработване, производство и сглобяване са били необходими 100 000 часа.

Часовникът разполага с 20 функции, които надхвърлят времето - като например пет механизма за отмерване на времето и повторител на датата, които звуково показват датата и часа.

"Това не е лесно да се постигне", казва Сталоун. "Трябваше да се обърна към определени власти, да напиша много писма до борда и в крайна сметка беше решено, че аз ще бъда собственик на едно от тези великолепни произведения на изкуството".

Към часовника се предлагат и други сувенири, включително презентационна кутия, гравирана с името на Сталоун, iPad и Airpods, всеки от които в комплект с калъф на Patek Phillipe.

Друг часовник на Patek Philippe, този от семейството Nautilus, се очаква да бъде продаден за до 400 000 долара. Той е с маслиненозелен циферблат, обграден от 32 багета диаманти Wesselton, в корпус от неръждаема стомана.

В търга са представени и няколко други забележителни производители на часовници, включително модели, които Сталоун е носил по време на снимки.

Часовник Rolex, пуснат през 2016 г. по случай 60-годишнината на модел, който е първият, показващ отделно ден и дата, може да се продаде за 50 000 USD.

Междувременно часовник, произведен от Audemars Piguet, със син циферблат в корпус от розово злато, се очаква да донесе до 200 000 долара.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар