„Отдел Издирване“ с наградата за най-добър саундтрак на „Septimius Awards“

Най-награждаваният български телевизионен сериал „Отдел Издирване“ получи поредното престижно признание. Криминалната поредица на NOVA спечели наградата в категория „Най-добър саундтрак“ от авторитетния международен филмов фестивал „Septimius Awards“. Музиката към „Отдел Издирване“ бе специално създадена от известния български музикант Максим Ешкенази.

„Максим е страхотен композитор. Свърши прекрасна работа и съм щастлив, че журито оцени това“ – каза режисьорът на „Отдел Издирване“ Димитър Димитров по време на церемонията по награждаването, която се проведе снощи в Амстердам.

Българската криминална поредица, която се разпространява на международните пазари със заглавието „The Hunt for Salamander“, получи номинации в още три категории - „Най-добър сериал“, „Най-добър европейски актьор“, в която Юлиан Вергов бе претендент за отличието, и „Операторско майсторство“.

„Направи ми впечатление, че по време на фестивала доста хора ни спираха, за да говорят с нас. Питаха ни – „Вие сте от „Отдел Издирване“, как сте го направили?“ И споделяха, че има нужда точно от такъв сериал“ – споделя актьорът Юлиан Вергов.

„Номинациите са признание на първо място за България. Ние сме малка държава, но продуктите ни са конкурентни, на световно ниво. Това е признание и за NOVA, която подкрепя българското кино, както и за нас като екип, които вложихме цялото си сърце и душа в този сериал“ - коментира Александър Христов, изпълнителен продуцент (Albion Films).

„Septimius Awards“ е един от най-престижните световни филмови и телевизионни форуми, фокусиран върху независими филмови продукти, нови таланти и визионерски идеи на творци от целия свят. За разлика от традиционните форуми, организаторите на „Septimius Awards“ са приложили уникален подход, разпределяйки категориите на три групи по континенти.

„Отдел Издирване“ вече спечели над десет награди, сред които за най-добър телевизионен сериал за 2021 година от Мадридския филмов фестивал (един от квалифициращите фестивали за най-големия сайт за кино IMDb) и Международния филмов фестивал в Буенос Айрес. Премиерата на оригиналната авторска продукция извън България се състоя на фестивала „SERIES MANIA” в Лил (Франция) през август миналата година.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар