Кунева започна с харчовете за купони! Изпраща екипа си да мъдри учебните програми НА ХОТЕЛ

След скандалите около учебните програми по български език и литература, цяла смяна на министър в ресора и излагацията по литературна грамотност на дългогодишен шеф на Регионален инспекторат по образование и бивш зам.-министър /бел.ред. – Ваня Кастрева, станала популярна като г-жа Робинзон Крузо/, тази седмица цяла рота от МОН се изнася да дискутира промените на хотел.

Дали заради по-добри климатични условия, липсата на конферентни зали в София или просто предпочитат повече уют, държавниците заминават в грандиозния хотел „Национал палас“ в Сливен, където за няколко часа ще платят солидна сума за наем на зала „Галерия“, за да обсъдят случващото се с „История славянобългарска“, „Даваш ли, даваш, балканджи Йово“, „Родна реч“ и други знакови за историята и литературата произведения.

Очевидно Меглена Кунева оглави МОН и веднага започна с харчовете за купони и скъпи изнесени заседания, коментират отвратени. Докато ученици организират благотворителни акции за бездомни или за помощи на свои болни и бедстващи съученици, а днес деца търсят пари, за да участват на световно първенство по стрийт фитнес в Германия, екипът на Кунева организира харчове – за да е необезпокояван и да мъдри учебната програма на подрастващите на спокойствие.

На гърба на данъкоплатеца, екипът на Кунева, под чието знание, е скъпото удоволствие за служителите й, ще замине за Сливен с дневни командировъчни, държавно гориво и поет храноден и вечери. В разхищението на средствата ще участва основно заместникът й Диян Стаматов и експерти от образователното министерство. По план в програмата им трябва да залегне и предмета история и цивилизация, около който също се заформи скандал.

Съобщението за изнесеното заседание беше разпратено от пресцентъра на ресорния министър Меглена Кунева.

Източник: bnews

Колаж: СПЪТНИК
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар