Изоставената през миналата година „Комета“ в парка на варненския кв. Аспарухово в момента се използва като нерегламентирана и опасна детска площадка, видя репортер на Спътник бг.

?

Мръсотия и боклуци в „Комета“-та, а тийнейджъри си разменят нежности в запустялото корабче.

Днес видяхме как някогашното корабче, което се стопанисва от Областната администрация – Варна, се е превърнало в място за катерене на деца, а вътрешността й се използва като любовно гнездо за начинаещи тийнейджъри.

Като нищо може някой да пострада, докато се гушка в кометата, или докато малчуганите се катерят.

?

Това е част от оцелелия интериор на ресторантчето.

Ситуацията е такава, откак бившето ресторантче бе закрито през 2015 година. В самата „Комета“ се помещаваше и кухненският блок на заведението, което бе отдавано под наем.

Навремето тя се славеше като последният плавателен съд от този тип от времето на соца, непревърнат в скраб. Сега там цари пълна разруха.

Имахме въпрос към областния управител на Варна какви мерки ще бъдат предприети „Комета“- та да бъде реновирана, кога ще се обезопаси, за да не пострада някое дете в руините й. Или ще чакаме да се случи нещастен инцидент, след който институциите ще си прехвърлят топката кой е виновен. Или може би ще бъде изпратена за метални отпадъци?

За съжаление губернаторът на Варна Стоян Пасев не вдигна телефона си, за да проведем разговор по темата.