Слави Трифонов: Това, което ГЕРБ е направила, трябва да бъде изчегъртано

Това, което партия ГЕРБ е направила, трябва да бъде изчегъртано с всички законови средства. Това нещо ще се махне, защото това е логичният нормален път на една нормална държава член на Европейския съюз. Това заяви в интервю за предаването "Политически НЕкоректно" по БНР лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. 

Според него в парламента трябва да има хора, които да представляват цвета на нацията. Той обаче отговори с "Когато се случи, тогава" на въпроса дали ще стане министър-председател, ако партията му спечели на пресрочния вот през лятото. 

Запитан дали "Има такъв народ" би излъчила свой кандидат на президентските избори, Слави Трифонов отговори: "Те са ми малко далече. Сега има по-важни неща, много важни, които се случват и са от огромно значение. Трябва да се взимат правилните, адекватните и моралните решения. Сега не мога да отговоря. В поведението ни и ми ще се стремя то да е адекватно, отговорно и морално".

Трифонов беше категоричен, че не е започнал политическия си проект, защото е имал невероятното желание да стане политик. "Аз съм тръгнал да правя това, защото цялата политическа система отказа да признае мнението на 3,5 млн. българи, които са гласували на законен референдум. Искам това нещо, което е логично, морално и законно, да бъде наложено", допълни той.

На въпрос защо се дистанцира от медийни изяви Трифонов отговори: "Няма тайнственост, има логично поведение. Човек трябва да дава интервюта, когато има какво да каже... Свободата на словото не е да си на 112 място, а да усещаш свободата да правиш това, което ти повеляват моралът, логиката, интелектът. В България огромна част от медиите не са свободни. Начинът на изразяване е в интернет, защото там си напълно свободен. Това е въпрос на избор". 

По думите му БСП е "най-слабата беззъба опозиция от 30 години насам". "Ляво - дясно отдавна се е размило. Съвременният свят е различен. За мен поведението на ИТН е практично. Но не като интереси на самата партия, а практично в интересите на суверена“. Трифонов подчерта, че конкретните случаи определят насоката на ИТН дали е лява или дясна партия. 

Във връзка с външната политика на страната ни той заяви, че България винаги ще бъде свързана емоционално с Русия заради жертвата, която е направила за нас. "Сега ситуацията е различна. Правилен беше ходът преди години на българския суверен да стане член на Европа и на НАТО, затова трябва да сме лоялни партньори на тези две организации. Най-после да има едно отношение, в което няма два крака - единият стъпил на едно място, другият на друго място. Когато един партньор е предсказуем, ще можеш да му имаш доверие. Трябва да си принципен, последователен, лоялен", смята Трифонов. 

Той е категоричен, че човек трябва да се обгражда със силни хора с качества, а не с такива, които слушат безропотно. "Историята го показва. Умен човек събира около себе си силни и кадърни хора, а не такива, които го слушат и правят каквото той казва. Така винаги ще стигне до крах. Имам щастието да общувам с хора, с които гледаме в една посока. Не взимам самостоятелни решения, търся съвети, мнения", заключи Трифонов. 
Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар