Румен Радев: При всеки полет летецът залага живота си, дали политикът прави същото?

Президентът отново отказа да коментира поисканото от премиера освобождаване на шефа на ДАНС

Сравнение между българските политици и летците направи президентът Румен Радев пред пловдивски студенти, които днес получават дипломите си. "Преди всеки полет летецът изтребител неизбежно залага живота си и благоденствието на своето семейство в името на държавата и нашето общество. Дали българският политик прави същото или обратното, ние сме гледали различни примери", заяви той в края на словото си пред тях, пише вестник 24 часа.

Президентът пожела на студентите здраве, енергия и успехи в бъдеще. "Така че нека с повече образовани млади хора, възпитани в дух на родолюбие, ние да имаме все повече политици, които да гледат на България и на нашето общество така, както залага себе си изтребителят", каза Радев.

След като говори с дипломиращите се днес, президентът отново отказа да коментира поисканото освобождаване на председателя на ДАНС Пламен Тончев. "Вижте, днес е ден за размисъл. Нека оставим хората да направят своя избор", каза той, преди да се насочи отново към абсолвентите.Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар