Проф. Витанов: Цирка в парламента го видяхме, идва времето на лазенето

Математикът проф. Николай Витанов представи своята кратка информация за българската политика и войната в своя Facebook профил на 27 март:

Кратка информация за политиката и войната за 27 март 2024 г.

Най-напред, кратък поглед към света. Видяхте как корабче гътна 2 километра мост в Балтимор. Появих се слухове, че на руля бил украинец. Иначе, във важните щати, чичо Дончо води на дядо Джо. Третият кандидат – от клана Кенеди, ви взе бизнесдама за кандидат за вицепрезидент. Мъдър ход – на избирателя му писнаха розоволибералните представи за жена. Да видим чичо Дончо какво ще извади за вицепрезидент.

Войната в Газа. Закучването продължава, както е и прогнозирано. Щатите се опитват да спрат Израел да нападне Рафа. Да, но ако иска военна победа до лятото (до което останаха 2 месеца) Израел трябва да превземе Рафа. Тъй, че там ще е интересно.

У нас.

Подготвянето на представянето на книгата за Япония върви. Водят се разговори за мястото. След като се уточни то, веднага ще стане ясен денят и часът и ще ви ги съобщя. Можете да пишете какви въпроси ви интересуват, ще имам кратко време да кажа няколко думи за книгата, та обсъждането можем да го почнем отсега и да го продължим на самото представяне. Японската доктрина доста се измени в последните години. Всъщност, в последните 80 години японците са имали 2 големи доктрини: докрината Йошида, която ги превърна в успешна страна след Втората световна война и доктрината Абе, която ги извади от лутаницата и кризите след края на Студената война. Синдзо Абе го помните, книгата завършва разглеждането на Япония докъм 2020 г, когато го убиха. Та той успя да насочи развитието на Япония по път, който е успешен, стига да продължи досегашната политика на относителна умереност в отношенията с другите в Тихия океан. Което ще е трудно поради назряващия американо-китайски конфликт, който засяга един от устоите на доктрината Абе.

Още у нас.

Циркът в парламента вчера го гледахте. Да ви припомня какво ви писах. Писах ви, че времето на навеждането свършва. Идва времето на лазенето. Вчера видяхте, колко ми струват прогнозите. Някои хора очакваха, че начукването на канчета от хълма с козичките и този път ще свърши работа. Начукването на канчета от хълма с козичките е фактор (нали видяхте кой се оплака, че му оказвали международан натиск), но в българското Куклено шоу ситуацията е доста интересна. Имаме значи хор на евроатлантиците (чудя се това последното дали да не го сложа в скоби) и тоз хор има двама солисти. Имаме други, дето са лакоми за власт, ама ултралакоми и те ползват чуковете от хълма с козичките да набиват канчето. Ама чакайте сега, те тия от хълма с козичките си имат свои интереси. Що да не използват солистите да им свършат работа? Следователно канчета може и да се набиват, ама не чак толкова, че да бъдат смачкани напълно. Профилактично, дето се казва, на солистите им се набиват канчетата, за да си правят сметката кой командва парада и толкоз. Лакомият за власт проект се обявява за неуспешен и се прави следващият. Между другото, я намерете интервюто ми отпреди досо-о-о-ста време, където казах, че проектът е неуспешен. Доста отдавна ви го казах. Но то се и виждаше. Тоз проект трябваше да направи преврат. Не можа. Как да кажеш, че е успешен.

И какво го провали? Тоталната некадърност. Ама тотална-а-а-а-а. Тръгнаха като арслани – арестуваха бате ви Бойко и след 2 години свършиха като … (тука всеки да допълни според както обича) като му се молят пред целия народ да не ги отсвирва. Как да го наречеш това успешен проект. Ами, не е.

Караме нататък.

Едуард Лутвак (ден 12)

… Страната, където може да се извърши държавен преврат, трябвад а бъде достатъчно независима и влиянието на чужди държави върху нейния вътрешнополитически живот трябва да е относително ограничено…

Тъй. Лутвак ни казва доста неща тук. Най-напред ни казва, защо текущият опит за преврат бе неуспешен. Влиянието на чужди държави върху вътрешнополитическия живот трябва да бъде ограничено. Ами то не е. Важна предпоставка за преврат не е налице. Ако превратаджиите се подкрепят от еда държава, то другите ще се подкрепят от други държави.

Ама как тъй се съдава влияние на чужди държави? По много канали, драги мои, по много канали се създава. Ей ви един канал.

Купувате си чуждо оръжие. Ами за него резевни части и поддръжка трябват. А те да речем долари струват. Трупай Ганчо доларчета, поддържай добри отношения, че доставки за армията ти ще са нужни. Ами – няма Ганчо доларчета. Лесна работа – заем ще му дадем. И по каналчето на зависимостта почва да тече водица. Не дай си боже, армийката на зависимата държавица да я пратят да се бие (за чужди интереси в чужда страна). И тук парици и доставки за армията трябват. Трупай Ганчо дълговете, ще ти трябват (водата по канала се усилва). Пращането на армийката влошава отношенията на страницата с други страни, от които идват суровини. Няма проблем – трупай Ганчо доларчета, купувай сурвини от нас на двойни цени (пък ние ще ги купим от страните с които Ганчо се е скарал. Двоен келепир- хем Ганчо – на каишка, хем го доим). Нямаш пари Ганчо? Ей ти заем (водата в канала на зависимостта тече яко).

Ами това е. По тоз канал и по други за нула време разнебитвате клетата държавица. После налагате на Ганча искане за военни бази, за военни съветници и тъй нататък.

Да де ама и други държави имат такова влияние. Пък и демокрация го играеш, военни преврати не върви да правиш, ако няма чак толкоз голям зор. И как го правиш? Правиш политическо проектче, което да направи класически политически държавен преврат. Ама вимаваш, какви хора имаш в проектчето. Слагаш некадърници – нищо няма да направиш. Затуй – може да слагаш некадърници, ама трябва и да разнебитваш и остатъка от политическата система. Та да има резевни играчи, които да ти свършат работа.

Като пропадне проектчето, пускаш го да ОДЯТ на избори. Да одят, след изборите пак ти си на ход. Само трябва да внимаваш да не се дъниш прекалено често с политическите проектчета. Няма страшно. Сменил си им конституцията, следващия път ще им внесеш отвън правилните хора да ги управляват.

Тъй, че прогнозата е ясна. Гледайте, просто гледайте какви юначаги и юначагини ще почнат да валят по нашите краища. И като гледате откъде валят, все ще стигате до едно и също място. Кой каза, че книгите на Лутвак не са интересни. Ами, ами, с коментарите на Витанов стават много интересни даже.

Международна тема днес - войната в Украйна.

Какво става там?

Ами какво става. Става, каквото ви е прогнозирано. Руската армия напредва към Часов Яр. Това е южният край на линията константивонка – Славянск – Краматорск. Очаква се там да почне веселба. Голяма веселба. Юрдеците се дерат, че не пиша нищо за руските загуби. Откога съм ви написал тая работа, бе юрдечета мои: вследствие на артилерийското и въздушно превъзходство на 1 руснак безвъзвратна загуба имаме малко над 3-ма украинци безвъзвратна загуба. През юли месец, украинската армия няма да има достатъчно боеспособни бригади, за да поддържа този фронт. Все повече ще ви се приказва за необходимост от вкарване на натовски войски в Украйна. Да, де, ама когато преди много време ви писах, че ще дойде този момент, юрдекариата ревеше като разпран. А, ревете сега, де. Ходете да ревете пред посолства и им кажете, че мното ви боли щото действат така, както Витанов е прогнозирал. И оттам ще излязат и ще ви помилват по главичките. И ще продължат да действат така, както Витанов е прогнозирал. Те си имат интереси и си ги гонят. За вас, юрдечета мои, е отредена ролата на шараните, мятащи се на пропагандните куки. И помнете – ще дойде време и ще се извади САЛФЕТКАТА. И на нея няма да пише весели неща за Украйна.

Толкоз за днес.

Я накрая, а хвърлим едно око и на Ковида.

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 610 дни.

19 месеца са 580 дни. 19 месеца валидност. Броячът върти. 20 месеца са 612 дни

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 713 дни. 23 месеца са 701 дни. 23 месеца валидна прогноза. 24 месеца са 731 дни. 24 месеца са и 2 години. Както виждате, броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, вадете числата от тези рекорди и сравнявайте. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ше ви направи прогноза, която ще е валидна 713 дни. Но вероятно няма да съм жив, да го видя това.

Що де отнася до ковида, знете какво трябва да правите.

1. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая.

3. Не се очакват проблеми с ковида и до средата на април. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата и спазвайте елементарните предпозни мерки. Юрдеците могат да крякат. Като направят прогноза за епидемия, която да е валидна 713 дни, тогава ще ги взема насериозно.

За грипа – вълната си замина, съвсем според прогнозата. Няма нужда от по-нататъшни прогнози.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар