Николай Марков: България трябва да спре военната си помощ за Украйна

Лява, дясна или центристка позиция ще заеме най-новата политическа партия в българския парламент – „Величие“? В единия вектор виждаме партии, които имат открито проруско говорене и проруски политики, които се заявяват ясно и открито.

От другата страна, има група партии, които заявяват прозападни и евроатлантически позиции, които на нас не са ни ясни какво точно съдържат. Това коментира пред БНТ председателят на партия „Величие“ Николай Марков.

КРИТЕРИЙ ЗА ЕВРОАТЛАНТИЗЪМ НЯМА ВЪВЕДЕН В БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, КАЗА ТОЙ И ДОБАВИ: „НИЕ НЕ ИСКАМЕ ДА ЗАЩИТАВАМЕ ПРОЗАПАДНИ ЕВРОАТЛАТИЦИ ДОКАТО НЕ НИ СЕ ИЗЯСНИ КАКВО СЪДЪРЖА ТОВА. ИСКАМЕ ДА ЗНАЕМ КОНКРЕТНО КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ, АКО СЕ НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО. НЕЩО МНОГО ЯСНО, КОЕТО ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ИСКАТ ДА ЗНАЯТ. ИСКАТ ДА ЗНАЯТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО С КАКВО ЩЕ СЕ ЗАНИМАВА, КОЛКО ВРЕМЕ, КАКВИ СРОКОВЕ И КАКВИ ЩЕ БЪДАТ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО.“

От „Величие“ са готови да участват в изслушване преди същинските преговори за бъдещо управление:

„ИМА ПОКАНА ЗА ИЗСЛУШВАНЕ, А НЕ ПОКАНА ЗА ПРЕГОВОРИ. НИЕ НЕ ЗНАЕМ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ, ЗА ДА ПРЕГОВАРЯМЕ. ИСКАМЕ ДА РАЗБЕРЕМ КАКВА Е ПОЗИЦИЯТА НА ТЕЗИ, КОИТО ЩЕ ФОРМИРАТ ПРАВИТЕЛСТВО ПО ТЕМАТА УКРАЙНА. НАШАТА ПОЗИЦИЯ Е, ЧЕ ТОВА СА ДВА БРАТСКИ НАРОДА, КОИТО ВОЮВАТ В ЕДНА ГЛОБАЛНА ВОЙНА И НАС НЕ НИ УСТРОЙВА НИТО ДА УМИРАТ УКРАИНЦИ, НИТО РУСНАЦИ. НИТО СМЯТАМЕ, ЧЕ БЪЛГАРИ ТРЯБВА ДА ОТИДАТ ДА УМРАТ ТАМ СЪЩО. ТОВА Е НАШАТА ПОЗИЦИЯ“, ПОДЧЕРТА МАРКОВ.

Той е категоричен, че България трябва да спре военната си помощ за Украйна.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар