Мая Манолова: Служебното правителство прави дезинфекция на корупцията

В момента служебното правителство прави дезинфекция на корупцията и на корупционния вирус. От следващото редовно правителство ще се очаква да направи имунизация, да ваксинира срещу корупция.

Това обяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. "Не виждам нито ГЕРБ, нито ДПС като възможни участници в този процес", каза още Манолова.

Ще настоявам кабинетът на премиера - който и да е той, да бъде с отворени прозорци – освен да бъде проветрен, но и да чуе лозунгите и скандиранията на протестите. Ще настоявам всеки министерски кабинет да има приемно време - веднъж в седмицата всеки министър да се среща с хората. Ще настоявам следващият премиер да събере ключовете от служебните автомобили на министрите, крайно време е да се качат в метрото, категорична бе тя.

На въпрос възможно ли е взаимодействие на „Изправи се! Мутри вън!“ с БСП, Манолова припомни, че от ПГ на БСП не са излезли на протестите през 2020 г., за да не легитимират мнозинството на ГЕРБ и ДПС.

"Ясно сме казали и сме го записали в нашия политически меморандум – никакви колаборация, взаимодействие, подкрепа с ГЕРБ и ДПС. Нито ще търсим, нито ще приемем подкрепа от ГЕРБ или от ДПС.

Не виждам как ДПС изведнъж ще поискат съдебна реформа, оставка на главния прокурор, нов Висш съдебен съвет.

Следващото мнозинство ще се крепи върху много ясни цели и послания. Трябва да нормализираме държавата и да върнем авторитета на институциите, съдебната реформа и борбата с корупцията са пред скоби", подчерта Мая манолова. 

От коалицията предлагат план за 3 млрд. лв. за незабавна подкрепа на обикновените хора. Той включва 1 млрд. за подкрепа на бизнеса, на малките фирми и семейните фирми, които бяха оставени да се оправят сами в условията на пандемия, 1 млрд. лв. за младите, семействата и хората с увреждания и 1 млрд. лв. за преизчисляване на пенсиите.

Източник: lupa.bg


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар