Любо Ганев: Можем да спечелим всички мачове от евроквалификацията

Президентът на родната федерация по волейбол Любо Ганев посочи сервисът, като един от елементите, на който националния ни тим трябва да наблегне и да подобри. Той обаче е категоричен, че дори и в това си състояние, „лъвовете“ могат да спечелят и четирите мача от европейската квалификация в Израел. Съставът на Силвано Пранди заминава тази вечер за Тел Авив с полет през Истанбул, след което го чакат 50 километра преход с рейс до Хадера. Там трикольорите ще срещнат по два пъти домакините и Австрия от 13-и до 17-и. победителят в групата и 5-те най-добри втори отбора от всички седем потока от квалификациите ще вземат визи за европейското в Полша, Чехия, Естония и Финландия.

„Отборът е подготвен. Гледах и четирите мача със Северна Македония и виждам огромното желание момчетата да отидат и да спечелят тази квалификация. Контролите бяха важни,  защото треньорският щаб пробва много състезатели, някои от които за пръв път. Като цяло играхме добре. България много рядко участва на такива квалификации и трябва да изиграем тези четири мача концентрирано и да ги спечелим всички. Защото всеки гейм и победа носят точки за ранглистата, от която ще се определи кои са отборите, които ще играят квалификации за Париж 2024.

Резерви виждам в сработването на играчите. Също така и на начален удар. В периода между 2008 и 2010 имахме неизменно трима играчи в Топ 10 на сервис. Сега, ако имаме един, е успех. Имаме изпълнители – Тодор Скримов, Цецо, Ники Николов, но трябва да намалим броя на грешките. Защото със силна блокада и добър сервис си решаваме много от проблемите”, анализира пред БНТ Любо Ганев.

 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар