Костадин Костадинов: Нямаме допирни точки с нито една партия

Очаквах по-висока избирателна активност и това е, което ме притеснява. Имаме активност, която в най-добрия случай ще се доближи до тази от ноември миналата година, която на свой ред беше рекордно ниска. Това каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в ефира на БТВ. 

По думите му ако това се задържи като тенденция, поставяме под въпрос самия начин, по който легитимно функционира българската държавност.

Костадинов призна, че вината е във всички политици, дори в самите „Възраждане“, защото може би не са успели да убедят
достатъчно много хора да излязат и да гласуват.

Нас винаги ни е интересувал националния интерес, не личността и партията, с която ще разговаряме. И в предишния парламнет разговаряхме с всички партии, но видяхме, че нямаме допирни точки с тях. България трябва да развива своя собствена политика - икономическа и отбранителна. Това на нас ни се отказваше от всички партии. Хората от ръководствата на партиите се различават само по имената си, не по политиките, доабви Костадинов. 

Единственият, с когото можем да бъдем е българския народ. Нека да видим как ще се развият разгворите в съставящото се Народно събрание, нека видим и окончателните резултати, защото още са доста плаващи. Каквото и правителство да се създаде или да не се създаде, трябва да гледаме едно основно нещо – да продължи да съществува българската държава мирно и нормално. Ние поставяме под въпрос съществуването на държавата си, каза още лидерът на "Възраждане". 

Според него анексирането на Крим е нарушение на международното право. Такова обаче било и създаването на държавата Косово. И добави, че не подкрепя нови санкции срещу Русия. 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар