Коцев: Ще наложим контрол в разходването на общински средства

Ще осветлим лошите практики в работата на общинската администрация и ще наложим контрол в разходването на общински средства. Процесът вече е започнал и е необратим. Това заяви пред граждани по време на приемната си кметът Благомир Коцев.

Конкретният повод за думите му е сигнал за нарушения по време на рехабилитацията на ул. "Дубровник" във Варна. По информация на живущите в района, Общината, която е задължена да контролира изпълнението на строителните дейности на всеки три месеца в рамките на 3-годишния гаранционен срок на обекта, упражнява това свое задължение само формално, по документи. Гражданите твърдят, че реален контрол няма, асфалтовата настилка и тротоарните плочи вече са компрометирани, а с бездействието на служители се изпуска възможността да се ползват гаранционните условия по договорите и Общината ще трябва да отстранява щетите за собствена сметка.

дин от най-честите проблеми, които гражданите споделят по време на приемните, е свързан с уличната регулация. Такъв е случаят и на живущите в местност "Акчелар", които се оплакаха, че стигат до домовете си по тъмни улици без тротоари. Обичайно подобни сигнали постъпват от жители на новообразуваните квартали и вилни зони, отчете в края на приемния си ден кметът Благомир Коцев. В тази връзка в интервю за БНТ той каза, че стратегия на Общината ще бъде да прокара уличната регулация и да не разрешава строителството там, където няма изградена инфраструктура.

В приемната на кмета постъпи и сигнал от жителите на село Куманово. Те се жалват от лошото състояние от пътя между тяхното село и село Каменар. По този случай кметът пое ангажимент да проведе среща с кмета на Аксаково, за да се изясни собствеността на пътя и Община Варна да поеме своята част от ангажимента по поддържането му.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар