Илияна Раева с гневен пост срещу Хазарта

Според съпругата на Наско Сираков мерките доказват, че работят и най-важно е опазването на здравето и живота на хората.

"В условия на пандемия се взимат решения, които засягат цялото общество. Водещото и първостепенното в тях е здравето и живота на хората. Всеки един от нас понася трудностите в ковидкризата. Всяко решение, било то и спорно за част от обществото, трябва да бъде ръководено от мисълта за здравето ни и живота ни. И всеки един от нас трябва да разбере, че когато на риск са изложени те, няма друго правилно действие освен ограничаване физическото взаимодействие между хората, а оттам и разпространението на вируса.

Мерките доказват, че работят. В цял свят те са основното в днешното ни ежедневие. Без никакви изключения. Защото всяко изключение се превръща в норма, която струва животът на хората", пише Илияна Раева в социалната мрежа.

"Не трябва да избираме между образование и здраве, между забавление и здраве, между икономическа сигурност и здраве. Ако си зададем въпроса кое предпочитаме, дали да посрещнем следващите плащания с известна трудност или хората, които обичаме да бъдат живи и здрави, няма да се замислим и за миг. Защото образование се компенсира, време за забавления и любими компании ще има, но когато ги няма хората, нищо друго няма значение", настоява още тя.

Раева отговаря и на критиките на Ицо Хазарта относно тона на управляващите с думите: "И ако на някого, нечий тон му се струва остър и краен, то трябва да се опитаме да осъзнаем, че когато отсъства разбиране и то за толкова съществени и определящи съдбата ни проблеми, тогава мен лично, не ме дразни твърдостта на тона. Може би, защото съм и спортистка и знам влиянието на различния тон. Абсолютно наложително е, човек с власт да вземе правилното решение, а не онова, което ще се хареса на определени хора. Трябва да сме разумни в този момент!"


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар