Благомир Коцев: Положението във Варна се нормализира

Ситуацията след съботно-неделната буря, връхлетяла Североизтока, и в частност Варна, вече се нормализира. Това стана ясно от думите на кмета на морската столица Благомир Коцев. Днес той в ранни зори даде спешен брифинг пред медиите, за положението в града. Коцев дойде пеша до сградата на Общината. Чинно изчака зеления сигнал на светофарната уредба, независимо, че по булеварда пред общинския билдинг нямаше коли.

Времето се запазва студено. Няма обаче кризисна ситуация. За това бе решено учениците да се върнат в класните стаи, стана ясно още от думите на Коцев.

Вчера във вилните зони - Траката и Ментешето, е нямало ток. Екипите на енергото са работили. Сега ще науча дали положението е нормализирано, обясни още кметът на Варна.

Ще заостри вниманието на фирмите относно опесъчаването на спирките на Градския транспорт.

На Аспаруховия мост се работи по поддръжката на пътната мрежа. Там ситуацията е по-специфична, тъй като той се заледява при по-високи температури на въздуха.

Иначе има замръзнали локви и кметът съветва водачите на коли да шофират с повишено внимание. Апелира и пешеходците да се движат внимателно и да заобикалят потенциално опасни дървета и сгради, от които може да паднат клони или керемиди. Разполагаме с дрон и ще направим оглед на такива места, обясни още кметът Благомир Коцев.

Вчера е получен сигнал за двама бездомни варненци. Предприети са веднага мерки по настаняването им в специализирано общежитие, обясни още Благомир Коцев.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар