Асен Василев: Българските служби не са надеждни

Разговора за промени в службите не трябва да е на ниво личности. В момента Българските служби не гарантират сигурността на страната. Те рядко могат да дадат изпреварваща информация и надежден анализ. Това заяви в ефира на Нова телевизия министъра на финансите Асен Василев.

По думите му има редица проблеми и службите са неефективни. Реформата е наложителна, категоричен бе той.

По отношение на скандала с експулсираните духовници Василев посочи, че сме 100% сигурни, че сме изгонили руски агент, а не свещеник. Според него е притеснително, че този човек е работил 5 години у нас и е вербувал македонски граждани, без ДАНС да го засече. Той отправи въпрос към Светия Синод защо една българска църква е затворена от руското посолство.

Министърът на финансите подчерта, че правителството работи достатъчно добре и на този етап не е нужно коалиционно споразумение. Кабинетът има ясни задачи, които са разписани. Вървим с ускорени темпове, поясни той.

По отношение на влизането в еврозоната той посочи, че е заложена нова целева дата - 01.01.2025 г. По думите до избора на нова се е стигнало, защото служебното правителство не е поискало доклад от ЕК и е предложило бюджет с 6% дефицит. Загубите за България от това, че не е в еврозоната са големи, каза още Василев.

http://news.bg


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар