Андрей Райчев: Това правителство е направено с отвращение, принудено геополитическо

В предаването „Панорама" по БНТ Васил Гарнизов, каза че годината почва очаквано. И очаквано имаме две линии на напрежение. За мен има една по невидима линия - избирателите на съответните партии. Във фейсбук се чуха призиви да се протестира срещу Атанасова. Тя е политически дялан камък. А заявката, когато се правеше споразумението и композицията на властта, беше, че ще се търсят фигури, които не са толкова ярко партийно обагрени. Началото на годината показва как ще вървим до следващите парламентарин избори - ще ядосваме своите избиратели, но накрая ще ги мобилизираме да излязат да гласуват".

В същото предаване Андрей Райчев, каза че трябва да се вземат около 30 общи решения - за регулаторите, съдиите и т.н. „Само си представете колко въпроси ще възникват. Ако те искат да останат на власт, а искат, няма друг вариант, освен компромис. Големи скандали ще има, огромна роля на хитростта и умението да подредиш стратегиите. Това ще бъде огромно състезание по дипломация."

Това правителство е направено с отвращение, то беше брак по сметка, категоричен е Райчев. „Принудено геополитическо правителство. Има само един въпрос - това е въпросът кога и как ще свърши войната в Украйна. И тук достигаме до ключа - преди година и половина се изказаха две мнения - Украйна ще победи във войната. Мнение две - военно решение няма. Минаха две години, видимо е, че Радев е прав, а неговите противници не са прави. Това е голямото събитие."

БНТ, „Панорама"
Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар