Андрей Райчев очаквано обърна палачинката: Епохата Борисов приключи, държи се високомерно

Бойко Борисов се държи високомерно. Ако неговото предложение за съставяне на правителство е искрено, то нямаше да е публично. Това смята социологът Андрей Райчев.

Той коментира изказването на премиера преди началото на правителственото заседание вчера.

„Борисов ги предизвиква“, смята социологът.

Епохата Борисов е приключил. Той успя да изгради една уникална система на отношения с Турция, Русия, Европа и САЩ. Той безспорно е добър дипломат, но сега се отваря един дефицит- на липса на личен контакт. Ще се отзовем в една различна обстановка – с един ръмжащ Путин, с един арогантен Ердоган, и една безлична Европа, подчерта в . ефира на Би Ти Ви социологът Андрей Райчев.

В тази обстановка е много лошо ако нямаме власт, посочи той и обясни, че трябва да мислим по-широко.

Борисов се държи високомерно и казва – айде, давайте. Но нито една друга партия няма сила да управлява. Ако дори трите протестни партии се договорят – ИТН, ДБ и „Изправи се!“, те по всеки въпрос ще трябва да се допитват. И когато по нищо не се договорят, ще търсят Борисов, Корнелия или Доган. С други думи, тяхната логика е нови парламентарни избори, прогнозира Райчев.

 Когато едно предложение се прави публично, както го направи Борисов, то не е искрено. Но да се управлява без разбирателство и доверие е невъзможно в тази ситуация. В същото време имаме много тежка ситуация в БСП на унижение, защото при следващи избори може да останат четвърта политическа сила, очерта политическият пейзаж Райчев и добави, че Нинова отдавна е трябвало да е в оставка.

БСП е в криза, нещата са нестабилни, тя е в насипно състояние. Тя се очертава като  лявото крило, а демократите - като дясното крило. Но българите не гласуват 20 години за крила. Освен това те не гласуват и за царе, кралe и пр., а за хора като тях. Тоест, у нас има сражения само между мъжаги – Борисов, Гешев, Радев, Трифонов. Но битките, които се водят, не са идейни, изтъкна Райчев.

Неговата прогноза е опозицията да не излъчи кабинет и да се върви към предсрочни избори – 60:40, ако залагаме на тотото. Причината – защото не вижда как точно ще управляват партиите, влезли в 45-тия парламент.

"Народът вече не гласува за професори, академици, царе, а за такива като тях – за един от тях, Бареков, Трифонов и Борисов", смята Райчев.

Източник: epicenter.bg

 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар