make1

Кой е македонският дебил, потрошил българска паметна плоча, поставена на връх Каймакчалан от наши военни? Скандалът с поругаването на мемориала избухна вчера, след като Миленко Неделковски постна в социалната мрежа снимка, от която става ясно, че самият той с кирка троши паметника. Под фотоса с неговия „светъл“ лик има и коментар, че мисията е изпълнена.

Неделковски е македонски журналист и телевизионен водещ. Роден е на 6 януари 1957 в Скопие, в семейството на известния футболен съдия и първия македонски съдия с лиценз от ФИФА Борче Неделковски.

В студентските си години е работил като екскурзовод и футболен съдия. Професионалната си кариера започва през 1983 г., като спортен журналист в редакцията на Радио Телевизия – Скопие. Спортен коментатор в преките предавания на Формула 1, мото-спортове, колоездене и гимнастика. Участвал е в подготовката на предаванията от Световните първенства по футбол през 1990 и 1994 г., както и на Игрите през 1992 г. През 1990 г. е бил организатор на няколко международни приятелски срещи по футбол. Писал за вестниците „Македонски спорт“ и “Фокус „.

  Лидерът на ДСИ проведе среща с дипломатическия представител на САЩ в Македония

От 2006 г. води свое шоу “Миленко Неделковски Late Night Show“ по телевизия Канал 5, в което гостуват известни личности от областта на политиката, изкуството, науката и журналистиката в Македония. Успоредно с това, Неделковски реализира над 50 документално-приключенски „off road“ предавания.

На 27 февруари 2008 Миленко Неделковски с помощта на Аристотел Тенти, Борис Дамовски и Горан Стойков организира митинг срещу промяната на конституционното име на Република Македония, на която присъствали 35 000 души. Заедно с колегите си Мирка Велиновска и Бобан Нонковиќ, през 2011 год. се обърнал към евродепутатите в Брюксел, представяйки им свое виждане за свободата на медиите в Македония.

През 2008 г. Неделковски е осъден на две години затвор за измама на 22 македонски граждани, издавайки им несъществуващи американски визи. По-късно тази присъда е заменена с условна.

Миленко е баща на две деца – дъщеря Бона и син Борис, които със своите съпрузи работят и живеят в САЩ.

  Огледалният образ на България (ВИДЕО)

make2

Поругаването на паметника стана вчера, навръх 22 септември – Деня на независимостта на България. Неделковски поруга паметта на героите от Българската армия, дали живота си за националното обединение на България в боевете на Каймакчалан през 1916.

Ето какво написа вандалът в профила си във Фейсбук:

„Кајмакчалан, денеска 22.09.2016 помеѓу 13.00 и 14.30 часот. Мисијата комплетно завршена.

Незаконски поставената бетонска плоча од група бугарски криминалци комплетно е уништена и претворена во прав.“, хвали се той.

Постът предизвика бурни реакции и стотици коментари.

През месец май военнослужещи от българската армия по собствена инициатива поставиха паметна плоча за „вечна слава и дълбок поклон пред героите от Българската армия, дали живота си за националното обединение на България в боевете на Каймакчалан през 1916г.“

Източник: Пик