Месеци преди голямото музикално събитие „Варна Мега Рок“ тече трескава подготовка. Вече е готова схемата за разположението на сцената, видеостените и всички останали „аксесоари“ към грандиозната проява, съобщи за Varna24.bg Кметъла Цонко Цонев.

Над сто униформени ще обезпечат сигурността на събитието в двата дни. Около 15 000 човека се очаква за втората вечер, а в първата броят на посетителите ще е близо 10 000, сподели Цонев.

Това ще е първото огромно събитие от световно ниво за рок музиката във Варна, допълни той.

„Вече печели туризма във Варна покай събитието. Имаме продадени стотици билети в чужбина. След фестивала Варна ще застане много сериозно на световната рок карта“, допълни Кметъла.

Очакваните звезди ще бъдат настанени в хотел „Димят“. Музикантите нямали някакви специални прищевки и капризи, обсъдили само кетъринга.

Финансирането на събитието е от продажбата на билети и от спонсори. Община Варна съдейства с реклама, логистика и охрана.

До момента са продадени 4 000 билета. Скоро ще стане ясен и основният спонсор на събитието, като Цонев обеща приятна изненада на почитателите на бирата.

Късметлията, който ще си тръгне със страхотен мотор подарък, ще бъде избран от дете и нотариус на 19 август сред първите 3000 човека, закупили билети на преференциални цени.

„Да живее рокендрола, хубавата бира и Варна!“, е поздравът на Кметъла към всички, които ще „избухнат“ в двата фестивални дни на „Варна Мега Рок“.