Николай Мелемов
Николай Мелемов брои 1300 лв. за това, че разходил близо половин милион за ремонт на улици в Смолян , а не за изграждане на пътни участъци до две села
Два акта в размер на общо 1300 лв. е платил лично кметът на Смолян Николай Мелемов след наложена му санкция от Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/. Причината е, че е използвал не по предназначение средства, отпуснати целево от държавния бюджет за изграждане на пътни участъци до селата Виево и Сивино, съобщиха от пресцентъра на общината.

Единственият потърпевш съм аз, парите не са изгубени, а са вложени в общината за ремонт на улици, каза Мелемов.

Средствата от целевата субсидия в размер на 533 250 хил.лв. е трябвало да се използват за ремонт на двата пътя до Сивино и Виево. На практика те са изразходени за извършени строително-монтажни работи на смолянски улици. Асфалтирани са били „Заводска” и „Превала”. Ремонт е имало на „Деспот Слав”, „Гимназиална”, както и асфалтиране в Дунево. Също така е изкърпен пътят Смолян-Дунево и направен подход към стадиона в Смолян. Ремонтирана е ул.”Евридика” и подходът към блок „Невястата”12.

  Глоби за 2400 лв. за носене на бурки наложени в Пазарджик за 3 месеца

Проверяващите от АДФИ са съставили два акта на Мелемов, защото извършените и изплатени видове работи по фактурите не са изразходвани по предназначение.

„От 2008 г. договори за тези два пътни участъка имаше с „Виастройинженеринг”, които бяха със запорирани сметки и с тези средства щяхме да покрием задълженията им към НАП. Фирмата изпълнител нямаше да може да свърши нищо. Договорите с нея са заварени от предишното общинско ръководство. Затова решихме да направим улици в Смолян. Няма да обжалвам съставените актове, коментира Мелемов.

Източник: Марица