Кайли Миноуг постави рекорд в британската класация с новия си албум

Австралийската певица Кайли Миноуг постави рекорд с новия си албум „Disco“, като стана първата певица, чиито албуми са оглавявали британската класация в пет отделни десетилетия, съобщи Ройтерс.

Петнадесетият студиен албум на Миноуг е записван основно у дома й заради пандемията от новия коронавирус и регистрира най-добри продажби през първата седмица на продажби във Великобритания през 2020 г. с 55 000 продадени единици, отбелязва БТА. „Звучи ми щуро. Аз съм на 52 години“, коментира Миноуг пред Ройтерс рекорда.

С подобен рекорд е и Брус Спрингстийн. „Disco“ е осмият ѝ албум начело на британската класация, с което тя изпреварва Клиф Ричард, Елтън Джон и Джордж Майкъл, които са с по седем. Миноуг навлиза на музикалната сцена в края на 80-те години с продуцентите Сток, Ейткън и Уотърман.

Когато Кайли дойде за пръв път в студиото, седна в един ъгъл с плетка и с Мат Ейткън си казахме „Боже, дано има нещо в нея“. Но като застана зад микрофона Тя се оказа звезда“, казва Сток пред Ройтерс.

Заедно записват четири албума, като първите два „Kylie“ (1988) и „Enjoy Yourself“ (1989) оглавяват чарта. „Първият албум, който направихме, беше един от най-добре продаваните за десетилетието“, каза Сток.

„Много се гордея с това. Горд съм, че съм работил с Кайли, която се утвърди в бизнеса - само да оцелееш си е постижение. А тя се справя блестящо“.


 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар