Кастро

Продължава историческото посещение на Барак Обама в Куба – първото на американски президент от 90 години. Раул Кастро даде тържествена вечеря по случай визитата на американската делегация.

Обама и съпругата му бяха посрещнати с аплодисменти в Двореца на революцията. Двамата държавни лидери заложиха на тъмни костюми, бели ризи и вратовръзки в различни нюанси на синьото.

Менюто включваше мус от скариди и мохито и свинско с бананов чипс, приготвено по традиционна кубинска рецепта. На вечерята от американска страна бяха още държавният секретар Джон Кери, конгресменът демократ Нанси Пелоси и президентските съветнички Сюзан Райс и Валъри Джарет. От кубинска страна – първият заместник-председател Мигел Диас-Канел Бермудес, външният министър Бруно Родригес и председателят на парламента Хуан Естебан Ласо Ернандес.

На официалната среща по-рано стана ясно, че дълбоките различия между Куба и САЩ остават, но двете държави ще продължават да задълбочават сътрудничеството помежду си. Обама допълни, че ембаргото срещу Куба е към своя край, но окончателното му премахване зависи от това колко бързо различията ще бъдат преодолени.

  Барак Обама предложил помощ на Реджеп Ердоган в разследването на метежа в Турция

Източник Би Ти Ви

Снимка Ройтерс